breaking news

Curran vs. Yan & Mazany vs. Wu toegevoegd aan UFC Shanghai

September 25th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist MMA Today bekend te maken dat er twee vrouwengevechten zijn toegevoegd aan de UFC Fight Night 122 card in Shanghai, China. Op 25 November 2017 zal Kailin Curran het in de Women’s Strawweight divisie opnemen tegen de Chinese debutante Xiaonan Yan. Ook zal Gina Mazany in de Women’s Bantamweight divisie de degens kruisen met de eveneens debuterende Yanan Wu. Beide gevechten vinden plaats in de Mercedes-Benz Arena en zullen deel uit maken van de Preliminary Card.

Kailin Curran vs. Xiaonan Yan

Kailin Curran (MMA 4-5/UFC 1-5) kwam met een 3-0 record in 2014 de UFC binnen. De Hawaiïaanse nam het in haar debuut op tegen Paige VanZant. In een zeer goed gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Curran uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Begin 2015 kreeg Curran een herkansing in Australië tegen de Australische Alex Chambers. Curran domineerde de partij volledig. Echter kwam ze halverwege de derde ronde vast te zitten in een Armbar Submission en moest ze aftikken. Curran leek vervolgens eind 2015 voor haar laatste kans binnen de UFC te vechten tegen Emily Peters Kagan. Curran greep haar laatste strohalm en finishte Kagan via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Een goed vervolg in 2016 bleef echter uit voor Curran. Zowel Felice Herrig als Jamie Moyle waren beiden te sterk voor de Hawaiïaanse die vervolgens in Juli dit jaar voor haar laatste kans in de UFC leek te moeten strijden tegen de ongeslagen Russische Alexandra Albu. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Albu die het gevecht via Unanimous Decision naar zich toe trok. Ondanks vijfmaal verlies in zes partijen krijgt Curran alsnog een kans van de UFC.

Xiaonan Yan (MMA 7-1-0-1/UFC 0-0-0-0) zal in November haar UFC debuut gaan maken. De Chinese vocht vooral veel in het Chinese MMA circuit waar ze zeer populair is. Yan maakte in 2009 haar Pro-MMA debuut. Na in totaal vijf gevechten van zes gewonnen te hebben tekende Yan bij het prestigieuze Road FC in 2015. Daar won ze haar debuut tegen de Zuid-Koreaanse Ye Hyun Nam via Unanimous Decision. In April 2016 volgde een tweede overwinning ditmaal via TKO tegen Seo Hee Lim. Tijdens haar laatste gevecht voor de Road FC organisatie kwam Yan niet verder dan een No-Contest. Yan en haar tegenstandster Fujino kwamen met de hoofden tegen elkaar waardoor men niet meer verder kon gaan. Nu zal Yan haar debuut gaan maken in eigen land voor de UFC.

Gina Mazany vs. Yanan Wu

Gina Mazany (MMA 4-1/UFC 0-1) maakte in Februari haar UFC debuut op short notice als vervangster van Liz Carmouche tegen Sara McMann. Mazany was nog ongeslagen in haar Pro-MMA carrière alvorens ze de Octagon instapte tegen McMann. Echter bleek McMann een maatje te groot voor Mazany. McMann finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Mazany komt uit voor Xtreme Couture en probeerde in 2013 via TUF 18 ook al de UFC binnen te komen. Dit mislukte echter omdat er werd verloren tijdens het eliminatiegevecht tegen de latere winnares Julianna Peña. Mazany won tweemaal via (T)KO, eenmaal via Submission en een keer moesten de judges eraan te pas komen. Mazany is geboren in Anchorage, Alaska.

Yanan Wu (MMA 8-1/UFC 0-0) maakt tijdens UFC Shanghai haar debuut voor de organisatie. De Chinese wist tot zover al haar gevecht in China te winnen. Slechts eenmaal verloor Wu. Dit was in Rusland tegen de inmiddels Invicta FC Bantamweight Kampioene Yana Kunitskaya. Wu heeft op dit moment een winstreak van twee. Zo won ze via TKO in de eerste ronde van Anjela Pink tijdens een Kunlun MMA evenement eind vorig jaar. En eerder dit jaar won Wu tegen de Russische Zuriana Makoeva via TKO in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »