breaking news

Cub Swanson vs. Daniel Pineda toegevoegd aan UFC 256 op 12 december in Las Vegas

November 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Cub Swanson vs. Daniel Pineda toegevoegd aan UFC 256 op 12 december in Las Vegas
UFC
0

Cub Swanson maakt na ruim een jaar tijd weer eens zijn opwachting in de Octagon. De 37-jarige Swanson gaat het opnemen tegen Daniel Pineda in de Featherweight divisie. Beide mannen maakten dit bekend via Social Media. Het gevecht maakt deel uit van de UFC 256 card die zal plaatsvinden op 12 december aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas.

Cub Swanson (MMA 26-11/UFC 11-7) is een echte veteraan van de sport. De voormalig King of the Cage en WEC vechter kwam in 2011 de UFC binnen. Hij maakte zijn debuut tijdens het eerste UFC evenement op FOX tegen Ricardo Lamas. Lamas op dat moment nog niet gerekend tot de top van de divisie verraste destijds door Swanson in de tweede ronde via een Arm-Triangle Choke Submission te stoppen. Swanson wist na het verlies maar liefst zes gevechten achter elkaar te winnen, tegen onder meer Jeremy Stephens, Dustin Poirier en Charles Oliveira. De man uit Palm Springs, Californië werd meerdere keren een titelgevecht beloofd door de organisatie tegen José Aldo (dit zou een rematch zijn). Echter was voor de UFC het financiële aspect weer eens belangrijker dan het sportieve en werd Conor McGregor vrijwel uit het niets naar voren geschoven. Swanson moest het doen met een gevecht tegen Frankie Edgar. Edgar domineerde Swanson het hele gevecht en won uiteindelijk zeer laat in de vijfde ronde via een Neck Crank Submission. Swanson verloor vervolgens opnieuw, ditmaal van de inmiddels Kampioen Max Holloway. Vervolgens werkte Swanson zich weer naar boven door zowel Hacran Dias als Tatsuya Kawajiri via Unanimous Decision te verslaan. Eind 2016 stond Swanson tegenover het Zuid-Koreaanse wonderkind Doo Ho Choi. In een absoluut magistraal gevecht wist Swanson via Unanimous Decision uiteindelijk de buit mee naar huis te nemen. Vele mediaoutlets bestempelde dit gevecht als het beste gevecht van 2016. Vervolgens vocht Swanson in April dit jaar een zeer opmerkelijk gevecht. De niet gerankte Artem Lobov werd door de UFC naar voren geschoven om het op te nemen tijdens het Main Event van UFC Nashville tegen Swanson. Swanson had geen enkele moeite over vijf rondes met de Rus en versloeg hem via Unanimous Decision. Swanson nam vervolgens een paar maanden vrij aangezien hij voor het eerst vader werd. Vlak voor het einde van 2017 keerde Swanson terug in de Octagon tegen de ongeslagen Brian Ortega. Swanson kwam vast te zitten in een Guillotine Choke in de tweede ronde, en moest aftikken. Vervolgens mocht Swanson zich proberen te revancheren tegen Frankie Edgar. Beide mannen troffen elkaar vier jaar eerder. Destijds was Edgar te sterk. Ook ditmaal was Edgar te sterk. Tijdens UFC Atlantic City in April 2018 won Edgar via Unanimous Decision. Swanson wist vervolgens ook in Augustus 2018 het tij niet te keren. Via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde werd verloren van Renato Moicano. Swanson kon vervolgens in Mei 2019 niet voorkomen dat zijn losing streak werd uitgebreid naar vier gevechten. Via Split Decision werd in Ottawa verloren van Shane Burgos. Swanson wist vervolgens in Oktober 2019 tijdens UFC Tampa zijn losing streak eindelijk te doorbreken. Op overtuigende wijze werd de tot dan ongeslagen Kron Gracie via Unanimous Decision verslagen.

Embed from Getty Images

Daniel Pineda (MMA 27-13-0-2/UFC 4-4-0-0) maakte zijn MMA debuut in 2007. De Amerikaan vocht voor veel regionale organisaties en ook losse gevechten voor Bellator MMA. Met een 10-7 record tekende hij in 2010 bij de Legacy FC organisatie. Daar wist hij te imponeren met vijf overwinningen. Tijdens die vijf overwinningen werd de titel gewonnen en deze tweemaal verdedigd. Hierdoor tekende Pineda in 2012 bij de UFC. Pineda had een vliegende start met twee Submission overwinningen tegen respectievelijk Pat Schilling en Mackens Semerzier. Echter verloor Pineda vervolgens viermaal in vijf partijen en werd hij ontheven van zijn contract. Pineda keerde terug bij Legacy FC. Daar wist hij driemaal te winnen en tekende vervolgens een contract bij Bellator MMA. Helaas voor Pineda was dit ook geen succes. Nadat vervolgens wel in 2018 twee titels werden gewonnen bij Fury FC kwam Pineda uit voor de PFL. Pineda won verrassend van zowel Movlid Khaybulaev als Jeremy Kennedy en zou het in de finale gaan opnemen tegen Lance Palmer. Echter werd Pineda van de partij gehaald nadat hij positief testte op verboden middelen. De twee PFL overwinningen werden eveneens omgezet in een No-Contest. Pineda tekende vervolgens in Augustus 2020 een contract bij de UFC. De Amerikaan keerde na zes jaar afwezigheid terug bij de organisatie tegen Herbert Burns. Pineda won de partij via TKO in de tweede ronde en kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »