breaking news

Cris Cyborg vrijgesproken door USADA na positieve dopingtest

February 18th, 2017 | by Stefan Van Erp

Cris Cyborg zal niet geschorst worden na een positieve dopingtest door anti doping organisatie USADA. Tijdens een ou-of-competition test in december werd de stof spironolacton gevonden. Dit is een stof die het gebruik van andere stoffen kan maskeren. Cyborg gaf direct aan dat de stof in een medicijn zit dat zij gebruikt. USADA heeft na een onderzoek dit kunnen bevestigen en spreken haar daarom vrij.

Cyborg was de gedoodverfde kandidaat om voor de eerste Featherweight titel in de UFC te vechten. Cyborg maakte vorig jaar haar debuut in een catchweight gevecht op 140 lbs tegen Leslie Smith. Cyborg won via een TKO in de eerste ronde. Daarna vocht zij, wederom in een catchweight gevecht op 140 lbs tegen Lina Länsberg. Ook dit gevecht wist zij via een TKO te winnen.

Tijdens de aanloop van deze gevechten werd al snel duidelijk dat het voor Cyborg onmogelijk is om in de Bantamweight divisie (135 lbs) te vechten. In een documentaire die gemaakt is in aanloop van haar eerste gevecht kwamen er schokkende beelden naar buiten van een uitgemergelde Cyborg die haar grenzen moet verleggen om het beoogde gewicht te halen. De UFC begreep dat Cyborg Bantamweight niet ging halen en creëerde de Featherweight divisie.

Alles leek erop dat Cyborg zal gaan vechten voor de eerste titel. Haar beoogde tegenstander voor dit titelgevecht was Holly Holm. Echter gooide de positieve test roet in het eten en besloot de UFC Germaine de Randamie te laten vechten tegen Holm. De Randamie won via een Unanimous Decision en lijkt haar eerste titel te gaan verdedigen tegen Cyborg.

Comments are closed.

Translate »