breaking news

Cris Cyborg treft Felicia Spencer tijdens UFC 240’s Co-Main Event in Edmonton

May 30th, 2019 | by Redactie
Cris Cyborg treft Felicia Spencer tijdens UFC 240’s Co-Main Event in Edmonton
UFC
0

Voormalig UFC Featherweight Kampioene Cris Cyborg zal op 27 Juli 2019 terugkeren in de Octagon. De Braziliaanse treft de ongeslagen Felicia Spencer in de Featherweight divisie. Zo weet Brett Okamoto te melden in een gesprek met Dana White. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Rogers Place. Het gevecht zal dienen als het Co-Main Event van UFC 240 in Edmonton, Alberta, Canada.

Cris Cyborg (MMA 20-1-0-1/UFC 5-1-0-0) is een van de meest bekende namen in het MMA voor vrouwen. Zo was Cyborg de Women’s Featherweight Kampioene van de Strikeforce organisatie nadat ze de Amerikaanse MMA pioniere Gina Carano via TKO wist te verslaan. Cyborg verdedigde de belt driemaal met succes tegen Marloes Coenen, Jan Finney en Hiroko Yamanaka. Dat laatste gevecht werd in verband met gebruik van verboden middelen omgezet in een No-Contest. Cyborg werd geschorst. De UFC nam vervolgens Strikeforce over, maar wilde geen Featherweight divisie aan het rooster toevoegen. Cyborg kon de Bantamweightlimiet niet meer halen en weigerde destijds het contract van de UFC om medische redenen. Invicta FC een organisatie speciaal voor vrouwen pikte Cyborg op. Cyborg debuteerde tegen Fiona Muxlow en won via TKO in de eerste ronde. Hierdoor mocht Cyborg vechten om de allereerste Invicta FC Women’s Featherweight titel tegen Marloes Coenen. Coenen wist Cyborg tot de vierde ronde te krijgen, maar moest opnieuw haar meerdere erkennen in de Braziliaanse. Cyborg verdedigde vervolgens de titel nog driemaal met driemaal een KO in de eerste ronde tot gevolg. Cyborg wilde vervolgens in 2016 heel erg graag op de UFC 198 card in Curitiba. De UFC gaf gehoor aan Cyborg en matchte haar tegen de enige vrouw die het gevecht aandurfde Leslie Smith. Smith had weinig kans en verloor via TKO vroeg in de eerste ronde. Cyborg mocht vervolgens een Fight Night in Brasilia headlinen tegen Lina Länsberg. De Zweedse wist het vol te houden tot de tweede ronde, maar verloor eveneens via TKO. Cyborg kon vervolgens niet op tijd het gewicht maken nadat de UFC de Women’s Featherweight divisie introduceerde. Holly Holm en Germaine de Randamie vochten voor de titel. De Randamie won via Unanimous Decision. Het gevecht tegen Cyborg weigerde de Randamie echter in verband met het doping verleden van Cyborg. De UFC pakte daarop De Randamie haar belt af waarna Cyborg alsnog voor de titel mocht vechten. Alleen niet tegen de eerder ingeplande Megan Anderson, maar tegen Tonya Evinger. Tijdens UFC 214 in Juli 2017 pakte Cyborg via TKO in de derde ronde de titel. Die titel verdedigde ze met succes tijdens UFC 219 tijdens het laatste evenement van de UFC in 2017. Holly Holm werd in een competitief gevecht via Unanimous Decision verslagen. Cyborg keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens het Main Event van UFC 222 in Maart 2018 tegen de Russische Yana Kunitskaya. Cyborg had geen moeite met de voormalig Invicta FC Kampioene en versloeg haar via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zette de UFC een superfight op touw tussen Cyborg en UFC Bantamweight Kampioene Amanda Nunes. Nunes wist Cyborg binnen een minuut via KO te verslaan waardoor Cyborg haar titel verloor en voor het eerst sinds haar Pro debuut in 2005 weer eens een partij verloor.

Embed from Getty Images

Felicia Spencer (MMA 7-0/UFC 1-0) is een Canadese MMA vechtster die na een drie jaar durende amateur carrière (waar onder andere werd gewonnen van Macy Chiasson) haar debuut maakte bij de professionals in 2015. Spencer vocht al haar MMA gevechten voor de Invicta FC organisatie. Na vier overwinningen in evenveel partijen mocht Spencer in Juli 2018 een onofficiële #1 contender partij vechten tegen Helena Kolesnyk. Spencer won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en mocht zodoende in November 2018 voor de vacante Featherweight titel vechten tegen Pam Sorenson. Spencer won wederom via Rear Naked Choke Submission, ditmaal in de vierde ronde. De UFC klopte vervolgens bij Spencer aan waarna de Canadese de overstap maakte. Haar debuut maakte ze in Mei 2019 tegen Megan Anderson tijdens UFC Rochester. Een zeer sterk debuut aangezien in de eerste ronde werd gewonnen door middel van een Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »