breaking news

Court McGee keert terug in de Octagon tegen Sean Strickland tijdens UFC Norfolk

August 22nd, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat TUF 11 winnaar Court McGee op 11 November 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 120 in Norfolk, Virginia. Zijn tegenstander in de Welterweight divisie zal die avond Sean Strickland zijn. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Ted Constant Convocation Center. Het is niet bekend of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card zal plaatsvinden.

Court McGee (MMA 18-6/UFC 7-5) is een man met een verhaal. De TUF 11 winnaar werd in 2005 klinisch dood verklaart nadat hij een overdosis heroïne had gebruikt. McGee moest alles opnieuw leren : praten, lopen etc. Vanaf 2006 is McGee clean en begon zijn MMA carrière. McGee deed in 2010 mee aan het elfde seizoen van TUF. Ondanks het verlies in de achtste finales kwam McGee verder in verband met een blessure van een andere vechter. McGee greep de kans met beide handen aan en wist uiteindelijk de finale te bereiken tegen Kris McCray. McGee won de finale via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en won zodoende een contract bij de UFC. McGee kreeg voor zijn finish ook nog eens de Submission of the Night bonus. Vervolgens wist McGee twee mooie overwinningen te pakken tegen Ryan Jensen en Dongi Yang. Echter bleek 2012 vervolgens een jaar voor McGee om heel snel te vergeten. Zo werd verloren van Costa Philippou en wederom van Nick Ring (de man die hem ook al tijdens TUF 11 versloeg). Dit deed McGee besluiten een gewichtsklasse omlaag te gaan. Vanaf 2013 vocht McGee in de Middleweight divisie. McGee wist in zijn Middleweight debuut veteraan Josh Neer via Unanimous Decision te verslaan, en vervolgens ook de huidig UFC Interim Welterweight Kampioen Robert Whittaker. Echter sloot McGee 2013 alsnog in mineur af. Zo werd verloren van de sterk worstelende Ryan LaFlare via Unanimous Decision. Mede door aanhoudend blessureleed vocht McGee liefst twee jaar niet. De Amerikaan keerde pas in December 2015 terug in de Octagon tegen Marcio Alexandre Jr. Via Unanimous Decision wist McGee voor het eerst in ruim twee jaar weer een overwinning te pakken. McGee kon vervolgens in 2016 die lijn niet doortrekken. Tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio werd via TKO in de eerste ronde verloren. Vier maanden later revancheerde McGee zich met een overwinning tegen Dominique Steele via Unanimous Decision. Begin dit jaar vocht McGee zijn laatste gevecht binnen de UFC tegen Ben Saunders. Via een zeer controversiële Unanimous Decision ging de overwinning uiteindelijk naar Ben Saunders.

Sean Strickland (MMA 18-2/UFC 5-2) kwam in 2014 als ongeslagen vechter en King of the Cage Middleweight Kampioen de UFC binnen. Strickland nam het in zijn debuut op tegen Bubba McDaniel. Strickland wist laat in de eerste ronde het gevecht via Rear Naked Choke te finishen. Twee maanden later vocht Strickland in Duitsland tegen de Engelsman Luke Barnatt. In een vrij gelijk opgaand gevecht was Strickland uiteindelijk via Split Decision de gelukkige winnaar. Vervolgens maakte Strickland de overstap van Middleweight naar Welterweight. Dit bleek in het begin een moeizame stap. Strickland verloor zijn eerste gevecht op Welterweight tegen Santiago Ponzinibbio via Unanimous Decision en moest daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies slikken. Vijf maanden later revancheerde Strickland zich via een Unanimous Decision win tegen de Braziliaan Igor Araújo. Begin 2016 wist Strickland ook zijn tweede overwinning in de Welterweight divisie te pakken. Ditmaal werd de Dominicaan Alex Garcia via TKO in de derde ronde verslagen. In Juni 2016 vocht Strickland tegen de Engelsman Tom Breese. In een ongelooflijk slecht en saai gevecht werd gewonnen van Tom Breese via Split Decision. Strickland had hierdoor een winstreak van drie gevechten opgebouwd. Strickland werd vervolgens gekoppeld aan Tim Means in Augustus 2016, echter raakte Strickland geblesseerd en zou hij niet vechten. Strickland keerde eerder dit jaar terug in de Octagon tijdens UFC 210 in Buffalo, New York tegen Kamaru Usman. Usman domineerde het gehele gevecht en won een vrij eenvoudige Unanimous Decision, en zorgde dus ervoor dat de winstreak van Strickland stopte.

Comments are closed.

Translate »