breaking news

Cortney Casey vs. Virna Jandiroba toegevoegd aan UFC Washington

August 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Cortney Casey vs. Virna Jandiroba toegevoegd aan UFC Washington
UFC
0

De UFC heeft via “The Washington Post” een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC on ESPN 7 card in Washington D.C. De Amerikaanse Cortney Casey neemt het in de Strawweight divisie op tegen voormalig Invicta FC kampioene Virna Jandiroba. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Capital One Arena op 7 December 2019 op de Preliminary Card.

Cortney Casey (MMA 8-7/UFC 4-6) kwam in Juli 2015 op short notice de UFC binnen. Bec Rawlings was geblesseerd, waardoor Cortney Casey een belletje kreeg. Ze moest het opnemen in Schotland tegen de thuisfavoriet Joanne Calderwood. In een zeer attractief gevecht verloor Cortney Casey. Echter werd het gevecht door de UFC wel beloond met een Fight of the Night bonus. Ditzelfde gebeurde in Casey’s tweede gevecht. Opnieuw verloor Casey op de judges scorecards tegen Seo-Hee Ham, maar opnieuw was er de Fight of the Night bonus. In haar twee gevechten daarna liet Cortney Casey haar lot niet door de judges bezegelen. Zowel Cristina Stanciu (TKO) als Randa Markos (Armbar Submission) werden in de eerste ronde gefinisht. Ditmaal leverden de gevechten geen bonus op, maar wel twee overwinningen op haar record. Vervolgens mocht Casey het in November 2016 opnemen tegen voormalig titeluitdaagster en #1 contender Claudia Gadelha. Gadelha was duidelijk een maatje te groot voor Casey die via Unanimous Decision verloor. Vervolgens werd Casey gekoppeld aan voormalig WSOF Kampioene Jessica Aguilar. Casey won het gevecht zeer overtuigend via Unanimous Decision. Echter werd er verhoogde testosteron gehaltes in het bloed van Casey gevonden. Omdat dit zo miniem was en niet bewezen kon worden of ze dit opzettelijk had gebruikt werd ze slechts drie maanden geschorst. Casey keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 in Detroit tegen Felice Herrig. Via een zeer controversiële Split Decision verloor Casey van Herrig. Casey werd vervolgens gekoppeld aan Michelle Waterson tijdens UFC Glendale in April 2018. In een zéér close gevecht verloor Casey uiteindelijk via Split Decision. Echter stond ze in Augustus 2018 in Lincoln aan de goede kant van de score. Ditmaal werd via Split Decision gewonnen van Angela Hill. Helaas voor Casey kon ze in haar daarop volgende partij geen overwinning aan haar record toevoegen. Tijdens UFC Phoenix werd verloren via Unanimous Decision van Cynthia Calvillo.

Embed from Getty Images

Virna Jandiroba (MMA 14-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechtster die sinds 2013 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Jandiroba staat bekend om haar zeer sterke BJJ. In haar eerste vier jaar als professional gooide de Braziliaanse hoge ogen in het regionale circuit. Zo werd gewonnen van Ericka Almeida maar ook van UFC veterane Lisa Ellis. Met een 11-0 record en een regionale titel op zak maakte Jandiroba in 2017 haar debuut voor de Invicta FC organisatie. Tijdens haar debuut won ze in de eerste ronde via Armbar Submission van Amy Montenegro. Invicta FC was hier dusdanig van onder de indruk dat Jandiroba in haar tweede partij al mocht vechten voor de vacante Strawweight titel tegen het Japanse fenomeen Mizuki Inoue. Jandiroba vocht sterk en won via Split Decision en was de nieuwe Kampioene. In September 2018 verdedigde Jandiroba haar belt met succes. Landegenote Janaisa Morandin werd via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde verslagen. Jandiroba maakte vervolgens op short notice haar UFC debuut tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 tegen Carla Esparza. Esparza bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Hierdoor was Jandiroba niet langer ongeslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »