breaking news

Cortney Casey-Sanchez vs. Jessica Aguilar omgezet in een No-Contest

May 27th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist werd bekend dat het gevecht tussen Cortney Casey-Sanchez en Jessica Aguilar is omgezet in een No-Contest. Het Women’s Strawweight gevecht eindigde op 13 Mei 2017 tijdens UFC 211 in Dallas, Texas in een Unanimous Decision overwinning voor Casey-Sanchez. Echter heeft Casey-Sanchez positief getest voor verhoogde testosteron waarden in haar bloed. Hierdoor heeft de Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR) het gevecht omgezet in een No-Contest.

De Association of Boxing Commissions and Combative Sports (ABC) heeft Casey-Sanchez hierdoor een schorsing opgelegd van drie maanden. Dit is de standaard straf voor dit vergrijp in Texas. De standaard boete betreft 2000 dollar. Echter heeft de UFC en USADA nog geen mededeling gedaan.

Allereerst wordt er door WADA gekeken wat de reden is van de verhoogde testosteron waarden van Casey-Sanchez. Mochten deze naar ”WADA-maatstaven” te hoog uitvallen, pas dan zal USADA zich er waarschijnlijk mee gaan bemoeien. Anders blijft de straf drie maanden schorsing en 2000 dollar boete.

Comments are closed.

Translate »