breaking news

Cortney Casey naar Flyweight divisie tegen Lara Procopio tijdens UFC San Diego

February 29th, 2020 | by Marcel Dorff
Cortney Casey naar Flyweight divisie tegen Lara Procopio tijdens UFC San Diego
UFC
0

Cortney Casey gaat een gewichtsklasse omhoog. De voormalig Strawweight vechtster gaat nu vechten in de Flyweight divisie. De Amerikaanse treft Lara Procopio die op haar beurt van de Bantamweight divisie naar de Flyweight divisie gaat. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Pechanga Arena te San Diego, Californië. Het gevecht maakt deel uit van de UFC Fight Night 175 card op 16 mei 2020. Combate bevestigde de partij.

Cortney Casey (MMA 8-7/UFC 4-6) kwam in Juli 2015 op short notice de UFC binnen. Bec Rawlings was geblesseerd, waardoor Cortney Casey een belletje kreeg. Ze moest het opnemen in Schotland tegen de thuisfavoriet Joanne Calderwood. In een zeer attractief gevecht verloor Cortney Casey. Echter werd het gevecht door de UFC wel beloond met een Fight of the Night bonus. Ditzelfde gebeurde in Casey’s tweede gevecht. Opnieuw verloor Casey op de judges scorecards tegen Seo-Hee Ham, maar opnieuw was er de Fight of the Night bonus. In haar twee gevechten daarna liet Cortney Casey haar lot niet door de judges bezegelen. Zowel Cristina Stanciu (TKO) als Randa Markos (Armbar Submission) werden in de eerste ronde gefinisht. Ditmaal leverden de gevechten geen bonus op, maar wel twee overwinningen op haar record. Vervolgens mocht Casey het in November 2016 opnemen tegen voormalig titeluitdaagster en #1 contender Claudia Gadelha. Gadelha was duidelijk een maatje te groot voor Casey die via Unanimous Decision verloor. Vervolgens werd Casey gekoppeld aan voormalig WSOF Kampioene Jessica Aguilar. Casey won het gevecht zeer overtuigend via Unanimous Decision. Echter werd er verhoogde testosteron gehaltes in het bloed van Casey gevonden. Omdat dit zo miniem was en niet bewezen kon worden of ze dit opzettelijk had gebruikt werd ze slechts drie maanden geschorst. Casey keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 in Detroit tegen Felice Herrig. Via een zeer controversiële Split Decision verloor Casey van Herrig. Casey werd vervolgens gekoppeld aan Michelle Waterson tijdens UFC Glendale in April 2018. In een zéér close gevecht verloor Casey uiteindelijk via Split Decision. Echter stond ze in Augustus 2018 in Lincoln aan de goede kant van de score. Ditmaal werd via Split Decision gewonnen van Angela Hill. Helaas voor Casey kon ze in haar daarop volgende partij geen overwinning aan haar record toevoegen. Tijdens UFC Phoenix werd verloren via Unanimous Decision van Cynthia Calvillo. Casey werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Washington in December 2019 tegen Virna Jandiroba. Casey moest echter afzeggen in verband met een blessure.

Embed from Getty Images

Lara Procopio (MMA 6-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse vechtster die in 2014 haar Pro-MMA carrière startte. De vechtster die uitkomt voor Nova União maakte indruk in haar eerste drie gevechten die ze allemaal wist te winnen. Procopio tekende vervolgens een contract bij Shooto Brasil. Daar pakte ze tijdens haar debuut een Armbar Submission overwinning in de eerste ronde tegen Mayra Cantuária. Hierdoor mocht ze voor de vacante Bantamweight titel vechten tegen de ervaren Mariana Morais. Procopio pakte de titel via Unanimous Decision en was de kampioen. Vervolgens kreeg ze de kans om ook voor de vacante Flyweight titel te vechten. Landgenote Sidy Rocha werd eveneens via Unanimous Decision verslagen waardoor Procopio de UFC binnenkomt als de dubbele kampioen van Shooto Brasil. De Braziliaanse debuteerde vervolgens voor de UFC in Shenzhen tegen landgenote Karol Rosa. Rosa was sterker en won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »