breaking news

Cooper vs. Townsend & Fisher vs. Palomino toegevoegd aan ACB 88 in Brisbane

May 16th, 2018 | by Redactie
Cooper vs. Townsend & Fisher vs. Palomino toegevoegd aan ACB 88 in Brisbane
ACB
0

De ACB organisatie heeft wederom twee sterke partijen toegevoegd aan het ACB 88 evenement in Brisbane, Australië. In de Welterweight divisie stuit voormalig Kampioen Brett Cooper op Adam Townsend. Eveneens zal ook de Engelsman Andrew Fisher zijn opwachting maken tegen de Peruviaan Luis Palomino in de Featherweight divisie. De gevechten vinden plaats in het Sleeman Sports Complex op 16 Juni 2018.

Lees hieronder verder.

Brett Cooper vs. Adam Townsend

Brett Cooper (MMA 25-13/ACB 4-1) is een Amerikaanse vechter uit Californië die lange tijd vocht voor Bellator MMA. Cooper wisselde goede performances af met zeer matige, maar vocht in 2013 toch voor de titel tegen de Rus Alexander Shlemenko. Shlemenko won het gevecht via Unanimous Decision en bleef kampioen. Overigens was dit voor de Middleweight titel. Cooper won vervolgens wel van Kendall Grove, maar verliet de organisatie na een snel verlies via Submission tegen Brandon Halsey. Cooper tekende bij de KSW organisatie, waar hij niet wist te overtuigen. De zeer sterke Mamed Khalidov en ex-UFC en Bellator MMA vechter Maiquel Falcao waren beiden te sterk voor Cooper. Cooper zocht vervolgens zijn heil bij de Russische ACB organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg Cooper tot verbazing van velen de Rus Beslan Isaev via Unanimous Decision. De ACB organisatie was hier zo van onder de indruk dat ze Cooper meteen een titelgevecht aanboden voor de vacante titel tegen Aslambek Saidov. Saidov was favoriet, maar opnieuw bewees Cooper via TKO in de derde ronde dat hij niet was gekomen om Saidov de titel cadeau te doen. Cooper zou vervolgens zijn titel verdedigen in een rematch tegen Aslambek Saidov, maar raakte geblesseerd. Cooper verdedigde vervolgens zijn titel tegen Mukhamed Berkhamov. Berkhamov was te sterk en versloeg Cooper via KO in de tweede ronde. Echter heeft Cooper wederom veerkracht getoond en won hij achtereenvolgens van Sharaf Davlatmurodov en Andre Santos.

Adam Townsend (MMA 18-5/ACB 1-1) is een Amerikaanse vechter die sinds 2011 actief is in het Pro-MMA. Townsend wist in het regionale circuit een naam op te bouwen in het begin van zijn carrière. Zo wist hij twaalf van zijn eerste vijftien partijen te winnen waaronder overwinningen tegen Dawond Pickney en Jorge Medina. Townsend vocht vervolgens voor de RFA organisatie waar hij twee van zijn drie partijen wist te winnen, waaronder een overwinning tegen de sterke Braziliaan Yuri Villefort. Na vervolgens ook van voormalig UFC vechter Junior Assuncao te hebben gewonnen maakte Townsend zijn LFA debuut tegen Marcus Edwards tijdens het Main Event van LFA 5. Townsend won deze partij via KO in de derde ronde en zou overstappen naar de ACB organisatie. In Juni 2017 zou Townsend zijn debuut maken tegen de Rus Alexandr Shabliy. Townsend werd echter van het gevecht gehaald omdat hij drie kilo te zwaar woog. Townsend liet vervolgens weten te stoppen met MMA. Echter keerde hij heel snel terug op dit beslissing en maakte hij zijn debuut drie maanden later tegen Husein Kushagov. Een goed debuut dat winnend werd afgesloten via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens nam Townsend het op tegen Arbi Agujev tijdens het Main Event van ACB 74 in Wenen. Townsend verloor de partij via Majority Decision.

Andrew Fisher vs. Luis Palomino

Andrew Fisher (MMA 17-8-1/ACB 2-1-0) is een Engelse vechter die sinds 2007 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Fisher won twaalf van zijn eerste zeventien partijen en wist Shay Walsh te verslaan om vervolgens de OMMAC titel te winnen. Dit trok de aandacht van Bellator MMA. Echter wist Fisher niet te overtuigen bij de Amerikaanse organisatie. Na eveneens mislukt Cage Warriors avontuur ging Fisher naar de M4TC organisatie waar hij de titel wist te grijpen. Vervolgens tekende Fisher in 2016 een contract bij de ACB organisatie. Tijdens zijn debuut stond hij tegenover voormalig UFC vechter en TUF Smashes winnaar Norman Parke. Parke was te sterk via Unanimous Decision. Echter heeft Fisher inmiddels twee partijen weten te winnen bij de ACB organisatie. Zo werden Niklas Bäckström en Akop Stepanyan beiden verslagen.

Luis Palomino (MMA 26-15/ACB 2-2) is een Peruviaanse vechter en zeker geen onbekende in het MMA circuit. Palomino mag met meer dan 40 gevechten op zijn conto met recht een veteraan genoemd worden. Palomino stond onder meer op de allereerste Bellator MMA card in 2009 en heeft overwinningen op onder meer Daron Cruickshank, Jorge Masvidal, Gesias Cavalcante en Charles Bennett op zijn record staan. Echter is Palomino het meest bekend van zijn twee harde partijen die hij vocht voor de titel tegen Justin Gaethje in de WSOF organisatie. Palomino verloor beide malen maar wist sterke partijen neer te zetten. Nadat de WSOF organisatie failliet ging tekende de Peruviaan bij de ACB organisatie. Daar wist hij zijn eerste twee partijen te winnen tegen Musa Khamanaev en Marcos Schmitz. Echter verloor hij van inmiddels Kampioen Yusuf Raisov via Unanimous Decision en verloor hij eveneens vorige maand enigszins verrassend van Lom-Ali Eskijew via Unanimous Decision.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.