breaking news

Contractverlening van vier gevechten voor Ryan Benoit

January 7th, 2018 | by Lennart Van Arendonk

Ryan Benoit heeft een nieuw contract getekend bij de Ultimate Fighting Championship (UFC). Hij zal nog minimaal vier keer in de Octagon stappen om te vechten in de Flyweight divisie. Benoit staat 4 om 4 in zijn laatste 8 gevechten. Hij versloeg in zijn laatste gevecht Ashkan Mokhtarian met een spectaculaire head-kick knock-out in de derde ronde.

De 28-jarige Ryan Benoit (MMA 10-5/UFC 3-3) vecht al sinds 2013 voor de UFC. Tijdens de The Ultimate Fighter (TUF) seizoen 18 Finale debuteerde de Amerikaan tegen Josh Sampo. In een Fight of the Night performance verloor Benoit echter van Sampo via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Benoit het begin 2014 opnemen tegen Ray Borg, echter raakte Benoit geblesseerd waardoor hij in 2014 niet meer in actie zou komen. Tijdens zijn rentree in 2015 verraste Benoit met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Sergio Pettis. Benoit zorgde vervolgens voor veel controverse door Pettis zonder reden een schop na te geven. Benoit zou zich hier later voor verontschuldigen.

Eind 2015 ging het vervolgens mis voor Benoit. In Australië verloor hij van Ben Nguyen vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Benoit zich revancheren halverwege 2016 met een zeer controversiële Split Decision overwinning tegen Fredy Serrano. Daarna wist hij de jury niet te overtuigen en verloor hij van Brandon Moreno tijdens The Ultimate Fighter: Tournament of Champions Finale.

Benoit miste vervolgens zijn gewicht en wist spectaculair met knock-out te winnen van Ashkan Mokhtarian. Hij hoopt in maart 2018 weer te knokken voor de winst.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »