breaking news

Conor McGregor’s terugkeer in de UFC lijkt op losse schroeven te staan

November 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Conor McGregor’s terugkeer in de UFC lijkt op losse schroeven te staan
UFC
0

Het is een topic dat door veel MMA volgers (en ook niet MMA volgers) al een aantal weken zeer aandachtig gevolgd wordt. Keert Conor McGregor terug in de UFC op 18 januari 2020. Of is dit niet het geval. McGregor kondigde zijn comeback voor het eerst aan tijdens een persconferentie in Rusland. Dana White zei vervolgens dat men in onderhandeling was met McGregor, maar dat er van een overeenkomst nog geen sprake was. Echter lijkt het er op dit moment sterk op dat die overeenkomst wel eens uit zou kunnen blijven.

Het evenementenschema voor het eerste kwartaal van 2020 heeft de UFC tot op heden nog niet openbaar gemaakt. Bronnen vertellen ons dat de reden hiervan is dat de UFC nog altijd hoopt dat Conor McGregor vs. Donald Cerrone het eventuele UFC 246 evenement zal “headlinen”. Echter omdat voor deze card verder geen “high-level” gevechten worden geboekt is de UFC qua verkoop afhankelijk van die partij. Zolang er geen overeenkomst is zal de card in 18 januari niet als PPV evenement worden aangeduid, maar als een Fight Night. Dit betekend voor de UFC dat de nummering in de war komt als ze al een schema naar buiten hadden gebracht.

Gisteren heeft de UFC een aanpassing gemaakt op de website. Zo kun je zien op onderstaande foto dat het 8 februari evenement in Houston, Texas door de UFC wordt aangeduid als UFC 246. Dit evenement zou UFC 247 geheten hebben als het UFC 246 PPV evenement op 18 januari doorgang zou hebben. Hieruit zou de conclusie getrokken kunnen worden dat het evenement op 18 januari een Fight Night wordt en dat McGregor NIET terugkeert in de UFC. Maar is dit niet speculatie?

Misschien, of toch misschien ook niet. De Rus Alexey Oleynik plaatste enkele dagen geleden zijn contract voor het 18 januari evenement op zijn Social Media. Daaruit valt te concluderen dat er “Fight Night” bovenaan het contract staat. Bij een PPV contract staat dit er normaal gesproken niet. Wederom een aanwijzing dat een terugkeer van McGregor misschien helemaal niet zo kortbij lijkt als verwacht.

Uiteraard is dit speculeren. Echter wijzen de geruchten er steeds meer op dat McGregor niet terugkeert op 18 januari. Maar zoals we allemaal weten het blijft “The Fighting Game”. Alles kan binnen een etmaal veranderen. Hou de pagina in de gaten voor verdere updates.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »