breaking news

Complete card Staredown FC XIII bekend inclusief twee Pro titelgevechten

September 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Complete card Staredown FC XIII bekend inclusief twee Pro titelgevechten
Staredown FC
0

De Staredown FC organisatie van Ben Dandois zal op 13 Oktober 2018 het dertiende evenement uit de historie van de organisatie organiseren. In de Sporthal Arena te Deurne, België staan liefst twee pro titels op het spel, maar ook twee amateur titels. De card is voorzien van bekende namen als Jan Quaeyhaegens, Sameer Alekozai, Hamid Sultanbiev en Hasan Gülmez.

Lees hieronder verder over de drie belangrijkste partijen en de complete line-up.

Jan Quaeyhaegens vs. Esteban Mendoza

Jan Quaeyhaegens is een Belgische MMA vechter die uitkomt voor Perfect MMA Team van Ben Dandois. Quaeyhaegens maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. Na een wisselvallige start voor de Belg waar hij drie van zijn eerste zes partijen wist te winnen heeft hij inmiddels een zeer sterke stijgende lijn te pakken. Zo werd gewonnen op het eerste WFL MMA evenement in Mei 2017 van de Nederlander Michel Landvreugd via TKO in de derde ronde. Quaeyhaegens wist deze knappe prestatie een nog mooier vervolg te geven tijdens zijn Cage Warriors debuut in Antwerpen vorig jaar. Daar versloeg hij Leon Jansen via TKO in de eerste ronde. ”Q-Bomb” wist vervolgens ook eerder dit jaar SHC Kampioen Dhimitri Herri via een Kimura Submission in de tweede ronde te finishen. Hierdoor had Quaeyhaegens een winstreak van drie gevechten toen hij in Juni dit jaar terugkeerde bij Cage Warriors. Helaas voor de Belg werd in een evenwichtige partij verloren van de Ier Phil Mulpeter via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Quaeyhaegens zal nu voor eerherstel willen gaan en gelijk ook de Staredown FC Welterweight titel aan zijn palmares willen toevoegen. Hij treft de Fransman Esteban Mendoza. Mendoza begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. Mendoza vocht vooral voor het bekende 100% Fight in Frankrijk. Echter heeft de Fransman een zeer matige periode gehad in zijn carrière waar hij verlies op verlies leed. Inmiddels lijkt Mendoza uit het dal gekropen en heeft hij zijn laatste twee gevechten weten te winnen. Zijn laatste overwinning eerder dit jaar kwam via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tegen Cédric Severac.

Sameer Alekozai vs. Ulrich Agbessi

Sameer Alekozai is een Belgische Afghaan en vecht sinds 2015 in het Pro-MMA. Alekozai komt uit voor Perfect Team MMA van Ben Dandois. Alekozai staat bekend als een zeer talentvolle vechter, iets dat hij in zijn hele carrière al heeft getoond. Hij maakte vooral furore in het Belgische MMA circuit. Dit leverde Alekozai vorig jaar de kans op om te vechten op het eerste Cage Warriors evenement in België. Alekozai won zijn partij in de derde ronde na een blessure van zijn tegenstander. Vervolgens wist Alekozai ook zijn partij bij het prestigieuze Zwitserse HIT FC te winnen tegen Mamadou Gueye. Alekozai zou eigenlijk begin Mei vechten tijdens WFL MMA 3 tegen Anthony Engelen, echter werd het evenement gecanceld. Alekozai pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Dean Trueman, raakte de Engelsman geblesseerd waardoor Alekozai geconfronteerd werd met de Pool Krzysztof Klaczek. Klaczek wist in die partij zijn groundgame goed te gebruiken en daarmee Alekozai het grootste deel van het gevecht te controleren. Hierdoor verloor Alekozai via Unanimous Decision. De Belgische Afghaan zal erop gebrand zijn om dat verlies te revancheren en om de Staredown FC Featherweight titel te winnen. Zijn tegenstander is de Belg Ulrich Agbessi. Agbessi vecht sinds 2014 in het Pro-MMA en heeft nog weinig geluk gehad in zijn carrière. Agbessi won slechts eenmaal, maar deed dit wel in de prestigieuze 100% Fight organisatie tegen Bubacarr Dibaga. Voor Agbessi dus een zeer grote kans om tegen een sterke vechter als Alekozai te laten zien wat hij waard is.

Hamid Sultanbiev vs. Johnny Frachey

Hamid Sultanbiev is een bekende naam in het Belgische MMA. De Tsjetsjeense Belg traint bij Death Row in zijn woonplaats Sint Truiden. Sultanbiev is niet alleen actief in het MMA maar doet ook mee aan Combat Sambo toernooien en heeft er al behoorlijk wat op zijn naam geschreven. Zijn Pro-MMA carrière begon hij in 2010. Nadat hij vijf overwinningen had gepakt in zes partijen, waaronder overwinningen tegen bekende Nederlandse MMA vechters als Hubert Geven en Brian Hooi werd Sultanbiev de kans geboden om bij de ACB organisatie te vechten. Sultanbiev vocht viermaal voor de ACB organisatie, maar kon qua resultaten niet overtuigen. Wel dient gezegd te worden dat hij verloor van mensen als Evgeniy Lazukov en Azamat Kerefov, mannen die tot de top behoren bij de ACB organisatie. Sultanbiev vocht vervolgens twee partijen voor de A1 World Combat Cup organisatie. Beide partijen werden in winst omgezet. Sultanbiev maakt nu zijn Staredown FC debuut tegen Johnny Frachey. Frachey is een zeer geroutineerde Fransman die al in 2003 zijn Pro-MMA debuut maakte. Frachey heeft bij bekende organisaties als 100% Fight, Shooto, Cage Warriors en de World Fighting Championship Akhmat gevochten. Frachey heeft onder meer overwinningen staan tegen Ido Pariente, Julien Boussuge en Artem Tanshyn. Ook deelde hij onder meer de kooi met voormalig Cage Warriors Kampioen Paddy Pimblett en Luis Nogueira.

Wil jij bij dit evenement aanwezig zijn? Bestel hier je tickets.

Bekijk hieronder de line-up.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »