breaking news

Comeback Nate Diaz tegen Leon Edwards tijdens UFC 262 in Houston op 15 mei

March 31st, 2021 | by Marcel Dorff
Comeback Nate Diaz tegen Leon Edwards tijdens UFC 262 in Houston op 15 mei
UFC
0

De comeback van publiekslieveling Nate Diaz is een feit. De vechter uit Stockton zal op 15 mei zijn opwachting maken in de Octagon tegen topcontender Leon Edwards in de Welterweight divisie. Beide mannen treffen elkaar tijdens het Co-Main Event van UFC 262 in het Toyota Center te Houston, Texas. Een unieke partij aangezien het voor het eerst in de historie van de UFC een “non-titlefight” Co-Main Event zal zijn dat ingepland is voor 25 minuten. Ariel Helwani brak het nieuws vanochtend.

Leon Edwards (MMA 18-3-0-1/UFC 10-2-0-1) is de voormalig Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen. Mede hierdoor tekende hij in 2014 een contract voor de UFC. Edwards verloor tot dusverre van Claudio Silva en Kamaru Usman, maar won van Seth Baczynski, Pawel Pawlak en in Rotterdam van Dominic Waters. Edwards staat bekend om zijn zeer agressieve stand-up game, en dat spreidde hij tentoon tegen Seth Baczynski. Een KO binnen 8 seconden wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Edwards heeft ook tevens een sterke groundgame, maar vecht bij voorkeur staand. Ondanks dit gegeven wist hij de Rus Albert Tumenov in Oktober 2016 in Manchester via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Door deze overwinning leek Edwards kortbij een Top 15 klassering te zitten. Dit kwam er echter niet van. Begin 2017 maakte Edwards opnieuw zijn opwachting in Engeland, ditmaal vocht hij in Londen tegen de Braziliaanse Amerikaan Vicente Luque. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Edwards uiteindelijk via Unanimous Decision. Daarna wist hij wederom te winnen in Rotterdam. Hij deed dit tegen Bryan Barbarena. Edwards was qua worstelen beter en won via Unanimous Decision. De Engelsman keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tijdens UFC Londen. De Poolse Duitser Peter Sobotta was de tegenstander. In een zeer over en weer gaand gevecht was het uiteindelijk Edwards die één seconde voor het einde van het gevecht via TKO de overwinning wist te pakken. Vervolgens mocht Edwards zijn eerste Main Event gevecht voor de UFC gaan vechten. In Singapore stond de Engelsman tegenover Donald Cerrone. Edwards won de eerste drie rondes en pakte uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning. Edwards maakte vervolgens pas in Maart 2019 weer zijn opwachting in de Octagon. Tijdens UFC Londen versloeg Edwards de IJslander Gunnar Nelson via Split Decision. Edwards zou vervolgens tijdens UFC San Antonio het Main Event vechten tegen voormalig Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Edwards vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Edwards werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Tyron Woodley tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Edwards zou vervolgens in December 2020 gekoppeld worden aan Khamzat Chimaev. De partij werd echter uitgesteld nadat Edwards positief testte voor COVID-19. Helaas zou de partij niet plaatsvinden een maand later omdat Chimaev zich terugtrok in verband met COVID-19. De partij werd ditmaal voor Maart 2021 gepland. En driemaal is scheepsrecht was helaas niet het geval. Chimaev trok zich terug in verband met aanhoudende klachten na een COVID-19 besmetting. Hierdoor werd Belal Muhammad als vervanger aangewezen. Het gevecht eindigde in een No Contest nadat Muhammad niet verder kon in verband met een eye-poke van Edwards.

Embed from Getty Images

Nate Diaz (MMA 20-12/UFC 15-10) is net als zijn broer Nick al jaren een van de meest bekende gezichten in de MMA wereld. Diaz kwam via TUF 5 de UFC binnen. Diaz versloeg de Armeen Manny Gamburyan tijdens de TUF Finale na een blessure. Diaz wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten neer te zetten waaronder een Triangle Choke Submission overwinning tegen Kurt Pellegrino. De Submission staat ook bekend als ”The Double Bird Triangle”. Vervolgens zat Diaz in een mindere periode en verloor hij drie van zijn daaropvolgende vier partijen. Diaz maakte de overstap van de Lightweight naar de Welterweight divisie. Diaz pakte overwinningen tegen Rory Markham en Marcus Davis, maar kwam ernstig te kort tegen Dong Hyun Kim en Rory MacDonald. Beide mannen domineerden Diaz en wonnen via Unanimous Decision. Diaz keerde terug naar Lightweight, en na een winstreak van drie partijen tegen onder meer Jim Miller en Donald Cerrone kreeg Diaz in 2012 de kans de titel te pakken tegen Benson Henderson. Henderson was echter sterker en won na vijf rondes via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook van Josh Thomson werd verloren leek een nieuw titelgevecht verder weg dan ooit. Diaz kwam echter sterk terug en won van Gray Maynard. Vervolgens werd weer via een dominante Unanimous Decision verloren van Rafael Dos Anjos. In December 2015 pakte Diaz een zeer knappe overwinning tegen Michael Johnson. Diaz daagde na het gevecht Conor McGregor uit. Diaz kreeg door de blessure van Jose Aldo zijn gewenste matchup. Diaz deed wat tot nog toe niemand lukte in de UFC, Conor McGregor het zwijgen opleggen. Diaz versloeg de Ier via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. McGregor eiste een rematch, en de UFC zwichtte. De rematch die plaatsvond in Augustus 2016 werd gewonnen via een controversiële Majority Decision door Conor McGregor. Diaz zou vervolgens zijn comeback maken in New York tijdens UFC 230 tegen Dustin Poirier. Echter raakte Poirier geblesseerd waarna het gevecht in zijn geheel werd gecanceld. Diaz maakte vervolgens wél zijn comeback in Augustus 2019 tijdens UFC 241 tegen Anthony Pettis. Diaz vocht sterk en versloeg de voormalig Lightweight Kampioen via Unanimous Decision. Vervolgens maakte de UFC een zogeheten “Baddest Motherfucker Title” tussen Diaz en Jorge Masvidal. Diaz mocht in verband met een grote snee boven zijn oog niet verder na afloop van de derde ronde waardoor Masvidal won via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »