breaking news

Combate Americas kampioen Rafa Garcia treft Nasrat Haqparast zaterdag tijdens UFC Vegas 21

March 10th, 2021 | by Marcel Dorff
Combate Americas kampioen Rafa Garcia treft Nasrat Haqparast zaterdag tijdens UFC Vegas 21
UFC
0

Nasrat Haqparast heeft last minute alsnog een nieuwe tegenstander. De Afghaanse Duitser zat zonder tegenstander nadat de Zuid-Afrikaan Don Madge wegens visumproblemen moest afzeggen. De UFC heeft de ongeslagen Rafa Garcia gecontracteerd. Garcia komt over van Combate Americas waar hij de Lightweight kampioen was. Haqparast en Garcia treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada aanstaande zaterdag. Het nieuws werd gemeld door de Mexicaanse MMA journalist CC Legaspi.

Nasrat Haqparast (MMA 12-3/UFC 4-2) is een van de grootste talenten uit Duitsland. De Afghaanse Duitser die op dit moment traint bij Tristar Gym in Canada begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Tijdens zijn debuutgevecht verloor Haqparast. Dit zou tot zijn UFC debuut de enige verliespartij in zijn MMA carrière zijn. Haqparast domineerde in zijn gewichtsklasse in de Duitse fightscene en wist liefst acht gevechten achter elkaar via (T)KO te beslissen. Haqparast, met een winstreak van acht overwinningen op zak tekende bij de ACB organisatie. En zou het in Juli 2017 opnemen in Sheffield tegen Paulo Teixeira. Echter werd zijn gevecht om onbekende redenen geannuleerd waarna Haqparast probeerde tijdens UFC Rotterdam in beeld te komen bij de UFC. De UFC hapte echter niet toe. Haqparast wilde vervolgens graag in Polen vechten, maar opnieuw leek de UFC niet geïnteresseerd. Maar na het uitvallen van Teemu Packalen had de UFC een vervanger van formaat nodig en kwam het toch uit bij Haqparast. Haqparast maakte op ”10 days notice” zijn debuut tijdens UFC Gdansk tegen de Pool Marcin Held. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Held die via een enigszins controversiële Unanimous Decision de overwinning pakte en de winstreak van acht van Haqparast kraakte. Haqparast stond vervolgens gematcht tegen Alex Reyes tijdens UFC Londen in Maart 2018. Reyes raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Echter bleek een uur voor aanvang van de partij dat Haqparast een ooginfectie had, waardoor hij niet werd goedgekeurd door het medisch team. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Haqparast werd vervolgens in zijn Hamburg ingepland tegen Marc Diakiese in Juli 2018. In een stand-up clinic pakte Haqparast op imposante wijze de Unanimous Decision overwinning. Daar wist de jonge Haqparast in Oktober 2018 een uitstekend vervolg aan te geven. In een Fight of the Night performance werd gewonnen via Unanimous Decision van Thibault Gouti. Haqparast zou vervolgens tijdens UFC Nashville vechten tegen John Makdessi. Echter raakte Haqparast geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Haqparast vocht echter wel tijdens UFC Newark in Augustus 2019 tegen de Braziliaan Joaquim Silva. Haqparast wist Silva aan het begin van de tweede ronde KO te slaan en kreeg voor daarvoor de Performance of the Night bonus. Haqparast zou vervolgens in Januari 2020 terugkeren in de Octagon tegen de Amerikaan Drew Dober. Haqparast werd verrast door Dober in de eerste ronde en verloor via TKO. Haqparast zou in Augustus 2020 zich revancheren met een dominante Unanimous Decision overwinning tegen Alexander Munoz. Haqparast zou vervolgens in Januari 2021 vechten tegen Arman Tsarukyan. Helaas moest Haqparast zich ziek afmelden de dag voor de partij. Haqparast pakte in Maart 2021 een short notice partij aan tegen Don Madge. Echter kon Madge niet vechten in verband met visumproblemen en werd vervangen door de ongeslagen Combate Americas kampioen Rafa Garcia.

Embed from Getty Images

Rafa Garcia (MMA 12-0/UFC 0-0) is een Mexicaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Garcia wist in zijn derde partij al de SMF Promotions titel te winnen en tekende na vier overwinningen in evenveel partijen een contract bij de Combate Americas organisatie. Na vier achtereenvolgende overwinningen bij de organisatie mocht Garcia zijn eerste Main Event vechten tegen Edgar Escarrega. Garcia imponeerde met een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Nadat vervolgens ook werd gewonnen van UFC veteraan Estevan Payan en Erick Gonzalez mocht Garcia in Februari 2020 voor de titel vechten tegen Humberto Bandenay. Garcia won de partij via Unanimous Decision en was de nieuwe kampioen. Mede in verband met COVID-19 zou Combate Americas nauwelijks nog evenementen inplannen en kon Garcia zijn titel nooit verdedigen. De Mexicaan tekende in Maart 2021 een contract bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »