breaking news

Combat Brothers duo doet wederom uitstekende zaken tijdens WFL MMA 3

September 24th, 2018 | by Marcel Dorff
Combat Brothers duo doet wederom uitstekende zaken tijdens WFL MMA 3
WFL
0

Zondagmiddag vond in het Topsportcentrum Almere het 3de MMA evenement plaats van de WFL organisatie. Het evenement stond vooral in het teken van de Lightweight titel bij de mannen. Combat Brothers vechter Pieter Buist nam het op tegen Ruthless FC vechter Sully Bull. Buist’s trainingspartner Reinier de Ridder vocht in een Grappling toernooi tegen drie tegenstanders. Beide Combat Brothers vechters hadden een zeer succesvolle middag/avond.

Ongeslagen MMA vechter en BJJ specialist Reinier de Ridder opende het WFL evenement als een van de acht kwartfinalisten tegen Leroy Larose in het Grappling toernooi. De grappling partijen stonden gepland voor 1×6 minuten. Geen enkele partij zou naar een decision gaan. De Ridder versloeg Larose door middel van een D’Arce Choke Submission en ging verder naar de halve finale. Hierin vocht hij tegen Lincoln White. Ook ditmaal versloeg de Ridder voortijdig zijn tegenstander via een Neck Crank Submission. In de finale was uiteindelijk MMA veteraan Duane van Helvoirt de tegenstander. Van Helvoirt, ook bekend als een zeer sterke grondvechter moest het afleggen tegen de Ridder. De Ridder won door middel van een Rear Naked Choke Submission en won daarmee het toernooi. Het prijzengeld was €500,-.

Pieter Buist maakte tijdens het Main Event een aantal uren later zijn opwachting tegen Sully Bull. Beide vechters hadden zich tijdens het WFL MMA 2 toernooi verzekerd van de eindstrijd door hun halve finale te winnen. Tijdens het gevecht tussen beide mannen stond niet alleen de WFL Lightweight titel op het spel, de winnaar was ook gegarandeerd van een contract bij het Amerikaanse Bellator MMA. Het gevecht begon (zoals alle gevechten) staand. Buist werd uiteindelijk door Bull naar de grond gehaald. Echter wist Buist uiteindelijk via een scramble te ontsnappen. Vervolgens wist Buist in dominante positie te komen op de grond bij Bull. Uiteindelijk kwam Bull weer bovenop en wist Buist een Armbar Submission aan te zetten. Bull tikte af, echter zag de scheidsrechter dit niet. Tien seconden later tikte Bull wederom af en toen werd het wel gezien. Buist wint hiermee de titel en een contract bij Bellator MMA.

Al met al dus een zeer succesvolle middag voor het Combat Brothers duo.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »