breaking news

Cole Williams pakt short notice partij tegen Claudio Silva tijdens UFC Newark

July 25th, 2019 | by Redactie
Cole Williams pakt short notice partij tegen Claudio Silva tijdens UFC Newark
UFC
0

Cole Williams zal op 3 Augustus 2019 op 35-jarige leeftijd zijn debuut gaan maken in de UFC. Tijdens UFC on ESPN 5 in Newark, New Jersey vervangt Williams de Rus Ramazan Emeev die in verband met visumproblemen niet in actie zal komen. Williams treft de Braziliaan Claudio Silva in de Welterweight divisie. Dit weet Combate te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar op de Preliminary Card in het Prudential Center.

Cláudio Silva (MMA 13-1/UFC 4-0) is een Braziliaanse vechter die het merendeel van zijn MMA partijen in Engeland vocht. Silva maakte zijn MMA debuut in 2007 in Engeland. Daar verloor hij via diskwalificatie na een illegale ellenboogtechniek. Silva zou vervolgens negen keer op rij winnen, waaronder een TKO overwinning tegen UFC veteraan Xavier Foupa-Pokam. Silva werd vervolgens door de UFC gecontracteerd, en maakte zijn debuut in 2014 tegen Bradley Scott. Silva was sterker en won zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Nadat een blessure roet in het eten gooide voor een gevecht tegen Neil Magny, zou Silva voor het eerst in zijn carrière vechten in Brazilië. Tijdens UFC Uberlandia in November 2014 nam hij het op tegen de Engelsman Leon Edwards. Silva won het gevecht via Split Decision. Sindsdien kwam Silva door aanhoudend blessureleed 3.5 jaar niet in actie. Partijen tegen Nordine Taleb en Siyar Bahadurzada werden gecanceld in verband met blessures. Het gevecht tegen Nordine Taleb werd vervolgens alsnog ingepland tijdens UFC Liverpool in Mei 2018. Silva had het moeilijk, maar wist het gevecht nog in de eerste ronde via Neck Crank Submission in zijn voordeel te beslissen. Silva werd vervolgens gematcht tegen Ramazan Emeev tijdens UFC Moskou in September 2018. Echter raakte Silva geblesseerd en moest hij noodgedwongen afzeggen. Hierdoor kwam hij pas weer in actie in Maart 2019 tijdens UFC Londen. Silva won via Armbar Submission in de derde ronde van Danny Roberts. Silva zou het vervolgens tijdens UFC Newark in Augustus 2019 opnemen tegen Ramazan Emeev. Echter had Emeev visumproblemen waardoor Silva werd gematcht tegen Cole Williams.

Cole Williams (MMA 11-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2008. Williams vocht voor veel regionale organisaties. Hij deed eveneens mee aan het programma Bellator Fight Master. Williams reikte daarin tot de halve finale waar hij werd uitgeschakeld door latere winnaar Joe Riggs. Williams vocht het grootste gedeelte van zijn carrière bij de Pinnacle Combat organisatie. Daar wist hij vijf van in totaal zes partijen te winnen. Williams brengt zijn winstreak van negen partijen de UFC binnen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »