breaking news

Colby Covington na zijn overwinning : ”Usman probeert mij al maanden te ontwijken”

August 4th, 2019 | by Redactie
Colby Covington na zijn overwinning : ”Usman probeert mij al maanden te ontwijken”
UFC
0

Na een masterclass performance tegen Robbie Lawler lijkt het erop dat Colby Covington de volgende titelkans tegen welterweight kampioen Kamaru Usman zal krijgen. Op een dominante manier werd Lawler aan de kant geschoven. De juryleden scoorden de partij 50-44 , 50-45 en 50-45. Na afloop kreeg ”Chaos” de kans om de kampioen te confronteren. 

Beide heren waren niet in de stemming om vrede te sluiten. Het tegenovergestelde bleek juist waar. Met scheldwoorden over en weer werd de sfeer al snel bepaald. Er moest zelfs beveiliging ingezet worden om de twee kemphanen uit elkaar te houden.

Karyn Bryant vroeg aan Usman of een ontmoeting in Madison Square Garden (2 november) een optie is. ”The Nigerian Nightmare” stemde daarmee in. Het zal voor Usman zijn eerste titeldefence zijn, nadat hij de titel wist te winnen tegen Tyron Woodley. De scorecards van die partij waren zo goed als gelijk aan die van Covington tegen Lawler.

https://twitter.com/ColbyCovMMA/status/1157792221598552071

Covington had de steun van Donald Trump Jr. in het publiek, en na de partij zou ook de president van de Verenigde Staten hem gebeld hebben om hem te feliciteren. Daarnaast had Covington tijdens zijn partij met Lawler maar liefst 533 stoten geplaatst. Hetgeen is een nieuw UFC record (volgens de website van de UFC statistieken). Volgens Covington probeert Usman hem al maanden te ontwijken, maar kan hij nu nergens meer heen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »