breaking news

Cody Garbrandt maakt flyweight debuut tegen Kai Kara-France

August 3rd, 2021 | by Jamal Boussenaf
Cody Garbrandt maakt flyweight debuut tegen Kai Kara-France
UFC
0

Voormalig UFC bantamweight kampioen Cody Garbrandt gaat het op 11 december, tijdens een nog onbekend UFC evenement, opnemen tegen Kai Kara-France. ESPN meldde eerder dat de UFC bezig is met een overeenkomst tussen de twee vechters, nu is het gevecht bevestigd. Garbrandt gaat zijn flyweight debuut maken.

Na het winnen van de UFC bantamweight titel is het alleen maar bergafwaarts gegaan voor Cody Garbrandt. Tijdens zijn eerste titelverdediging tegen T.J. Dillashaw ging het gelijk mis, hij werd knock-out geslagen. In de rematch was Garbrandt ook onsuccesvol. Vervolgens nam hij het op tegen Pedro Munhoz, ook dit gevecht verloor “No Love” via een knock-out. In juni vorig jaar wist Garbrandt, tijdens UFC 250, eindelijk weer te winnen. Hij wist Raphael Assunção knock-out te slaan en zo een ‘Performance of the Night’ bonus te verdienen. Maar in mei verloor Garbrandt weer. Na vijf rondes bleek Rob Font een maatje te groot, waarna Garbrandt het besluit nam om een gewichtsklasse lager te vechten.

Twee jaar na zijn deelname aan het 24e seizoen van The Ultimate Fighter maakte Kai Kara-France in 2018 eindelijk zijn UFC-debuut. En de Kiwi kent een succesvolle periode bij de organisatie. Kara-France wist zijn eerste drie gevechten, via een decision, te winnen, waarna hij tegen de huidige UFC flyweight kampioen opliep. Brandon Moreno wist hem toentertijd, via een unanimous decision te verslaan. Hierna vocht Kara-France nog driemaal, waarvan hij twee gevechten wist te winnen. Eentje verloor hij. In zijn meest recente gevecht wist hij, tijdens UFC 259, Rogério Bontorin knock-out te slaan en zo een ‘Performance of the Night’ bonus te verdienen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »