breaking news

Cody Durden tekent bij de UFC, debuteert op 1 augustus tegen Chris Gutierrez

July 26th, 2020 | by Redactie
Cody Durden tekent bij de UFC, debuteert op 1 augustus tegen Chris Gutierrez
UFC
0

Cody Durden zal volgende week zaterdag zijn debuut gaan maken voor de UFC. De Amerikaan heeft een contract getekend bij de organisatie en treft Chris Gutierrez tijdens UFC Fight Night 173. Durden vervangt Luke Sanders die om onbekende redenen zich terug trok. Durden en Gutierrez treffen elkaar in de Bantamweight divisie. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Ryan Frederick wist de partij te melden.

Chris Gutierrez (MMA 15-3-1/UFC 3-1-0) maakte na een zeer succesvolle amateur carrière in 2013 de overstap naar de professionals. In zijn vijfde pro gevecht maakte Gutierrez zijn debuut voor Bellator MMA. Dat debuut wist hij met succes via KO in de eerste ronde te beëindigen. Gutierrez wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten aan elkaar te rijgen met twee titels in verschillende organisaties tot gevolg. Tijdens die vijf gevechten werd onder meer van UFC veteraan Aaron Phillips gewonnen en van de sterke Timur Valiev. Vervolgens verloor Gutierrez de rematch tegen Valiev en van UFC veteraan Jerrod Sanders. Vervolgens wist Gutierrez weer een winstreak van drie gevechten neer te zetten. Zo won hij via Split Decision in zijn LFA debuut tegen Mario Israel en won hij ook in een andere organisatie van Jimmy Flick. Gutierrez keerde vervolgens terug bij de LFA organisatie in Oktober 2018. Tijdens het Main Event wist hij Ray Rodriguez via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Gutierrez werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in November 2018 zijn debuut tegen Raoni Barcelos. Barcelos was echter te sterk via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gutierrez zou vervolgens in Maart 2019 vechten tegen Martin Day tijdens UFC Nashville, maar door een blessure van Day werd Ryan MacDonald de nieuwe tegenstander. Gutierrez had totaal geen problemen met de ongeslagen MacDonald en pakte via een Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de Octagon. Gutierrez vocht vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 tegen Geraldo de Freitas. Gutierrez won de partij via Split Decision. Vervolgens pakte Gutierrez in Mei 2020 een partij aan in de Featherweight divisie tegen Vince Morales. Gutierrez vocht sterk en won de partij via leg kicks TKO in de tweede ronde. Gutierrez werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan Luke Sanders. Echter trok Sanders zich terug en werd Cody Durden de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Cody Durden (MMA 11-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2016. Daarvoor had Durden er al een succesvolle amateur carrière opzitten. Durden imponeerde met vier overwinningen bij de lokale NFC organisatie en mocht mede hierdoor voor de belt vechten tegen Jared Scoggins. Durden verloor via Unanimous Decision. Durden zou vervolgens ook zijn debuut voor de 864 FC organisatie verliezen, maar zou hierna drie partijen op rij winnen waarna hij tekende bij Valor Fighting. Daar pakte hij in zijn tweede partij de titel door Dre Miley in de tweede ronde via TKO te verslaan. Durden keerde vervolgens in 2020 terug bij zijn NFC organisatie waar hij twee partijen in de eerste ronde wist te finishen. Durden tekende vervolgens in Juli 2020 een UFC contract.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »