breaking news

Co-Main Event tussen Linton Vassell en Valentin Moldavsky tijdens Bellator 218

March 5th, 2019 | by Marcel Dorff
Co-Main Event tussen Linton Vassell en Valentin Moldavsky tijdens Bellator 218
Bellator MMA
0

Voor het eerst volgende Bellator MMA evenement is eindelijk een nieuw Main Card gevecht bekend gemaakt. Nadat het Main Event tussen Emmanuel Sanchez en Ashleigh Grimshaw maanden geleden al werd bekend gemaakt is nu ook het Co-Main Event bekend. Voormalig titeluitdager Linton Vassell zal zijn opwachting maken tegen Valentin Moldavsky in de Heavyweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden op 22 Maart 2019 in het WinStar World Casino & Resort te Thackerville, Oklahoma.

Valentin Moldavsky (MMA 7-1/Bellator 2-0) is een Combat Sambo Europees-en Wereldkampioen die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Moldavsky vocht onder meer een partij voor de Fight Nights Global organisatie, maar werd pas wereldwijd bekend als een van de deelnemers aan het RIZIN FF Open Weight toernooi. Moldavsky pakte goede overwinningen op Szymon Bajor en Karl Albrektsson maar strandde uiteindelijk tegen Amir Aliakbari via Split Decision verlies in de halve finale. Moldavsky tekende vervolgens bij Bellator MMA. Daar wist hij tijdens zijn debuut in Juli 2017 Carl Seumanutafa te verslaan via Unanimous Decision. Vervolgens won Moldavsky ook zijn tweede gevecht bij Bellator. Ditmaal werd via KO in de tweede ronde gewonnen van Ernest James.

Linton Vassell (MMA 18-7-0-1/Bellator 7-4-0-0) is een Engelsman die traint bij Hard Knocks 365. Dit is de gym waar onder andere de Nederlander Henri Hooft kickbokstraining geeft. Logischer wijs was Vassell in het begin van zijn carrière vooral in Engeland actief. Inmiddels vecht hij al sinds 2013 voor Bellator. Vassell wist zichzelf in nog geen twee jaar tijd op te werken tot een absolute contender in de Light-Heavyweight divisie, en mocht in zijn vierde wedstrijd voor de organisatie al vechten om de Light-Heavyweight titel tegen Emanuel Newton. Newton was te sterk en versloeg Vassell via Rear Naked Choke Submission in de vijfde ronde. Na vervolgens een overwinning te hebben geboekt tegen Rameau Thierry Sokoudjou deed Vassell mee aan het Light-Heavyweight toernooi. Vassell verloor in de halve finale van King Mo Lawal. Echter wist Vassell vervolgens drie overwinningen neer te zetten. Zo revancheerde Vassell zich via Unanimous Decision tegen Emanuel Newton, werd ook Francis Carmont verslagen en als klap op de vuurpijl werd voormalig Kampioen Liam McGeary via Arm-Triangle Choke Submission gefinisht. Dit leverde Vassell wederom een titelgevecht op ditmaal tegen Ryan Bader. Bader was echter te sterk en versloeg Vassell via TKO in de tweede ronde. Vervolgens maakte Vassell zijn opwachting tegen voormalig Bellator Kampioen Phil Davis in Londen. Vassell ging in Mei 2018 zwaar KO na een harde headkick van Davis in de derde ronde.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »