breaking news

Clay Collard maakt comeback tijdens UFC 241 tegen Devonte Smith in Anaheim

August 5th, 2019 | by Marcel Dorff
Clay Collard maakt comeback tijdens UFC 241 tegen Devonte Smith in Anaheim
UFC
0

Vorige week werd bekend dat John Makdessi in verband met een blessure niet zou kunnen vechten tijdens UFC 241 in Anaheim, Californië op 17 Augustus 2019 tegen Devonte Smith in de Lightweight divisie. De UFC heeft een vervanger weten te vinden. Clay Collard die in 2015 de UFC verliet en twee jaar zijn MMA carrière stopzette is terug in de Octagon. Hij neemt het op tegen Smith in het Honda Center tijdens de Preliminary Card van UFC 241. MMA Junkie maakte melding van de verandering.

Devonte Smith (MMA 10-1/UFC 2-0) is een MMA vechter die uitkomt voor Factory X Muay Thai. Smith is een flamboyante en spectaculaire vechter die de mensen vaak op het puntje van hun stoel laat zitten. Smith maakte in 2015 zijn MMA debuut voor de Caged Madness organisatie. Smith pakte de TKO overwinning in de eerste ronde. Smith wist vervolgens een streak op te bouwen van vier overwinningen maar verloor in zijn vijfde partij tegen huidig UFC vechter John Gunther. Smith had naar eigen zeggen geen goede cardio meer in de derde ronde. Smith rechtte de rug en pakte drie overwinningen op rij waaronder de V3Fights titel tegen Nick Gherts. De UFC gaf Smith vervolgens tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series de kans om zichzelf de UFC in te vechten. Smith moest het opnemen tegen de favoriete Joseph Lowry. Smith kende echter geen genade en versloeg Lowry via KO na herhaaldelijke ellenbogen tegen het hoofd. Smith verdiende zodoende een UFC contract. En ook tijdens zijn officiële UFC debuut in November 2018 imponeerde Smith. Tijdens UFC Denver had Smith slecht enkele seconden nodig om Julian Erosa via KO te stoppen. En dat Smith iemand is om rekening mee te houden onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC 234 in Melbourne versloeg hij de Zuid-Koreaan Dong Hyun Ma via KO in de eerste ronde. Smith zou het vervolgens tijdens UFC 241 in Anaheim op gaan nemen tegen John Makdessi, maar in verband met een blessure van de Canadees zal Clay Collard de tegenstander zijn.

Embed from Getty Images

Clay Collard (MMA 18-8-0-1/UFC 1-3-0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2011. Na in het regionale circuit van Utah hoge ogen gegooid te hebben met onder meer overwinningen tegen Justin Buchholz en Nick Compton met de Showdown Fights titel tot gevolg, tekende Collard in 2014 bij de UFC. Collard debuteerde tegen Max Holloway (die zou uitgroeien tot een van de allerbeste Featherweights aller tijden, maar wie wist dat destijds). Collard verloor in de derde ronde via TKO. Tijdens zijn tweede gevecht had Collard meer succes. Alex White werd via Unanimous Decision verslagen. Helaas voor Collard verloor hij zijn daarop volgende twee partijen tegen respectievelijk Gabriel Benitez en Tiago Trator. Hierdoor werd hij ontheven van zijn UFC contract. Collard had het even gehad met MMA en zou twee jaar niet vechten. Vervolgens maakte Collard in 2018 bij de Steel Fist Fight Night organisatie zijn comeback. Collard won drie gevechten bij de organisatie met de Lightweight en Welterweight titel tot gevolg. Collard tekende vervolgens in Juli 2019 bij LFA. Echter zal Collard niet vechten omdat de UFC wederom heeft aangeklopt.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »