breaking news

Claudio Puelles vs. Jordan Leavitt toegevoegd aan UFC evenement op 5 juni

April 2nd, 2021 | by Redactie
Claudio Puelles vs. Jordan Leavitt toegevoegd aan UFC evenement op 5 juni
UFC
0

Claudio Puelles keert op 5 juni terug in de Octagon. De Peruaan gaat het in de Lightweight divisie opnemen tegen de ongeslagen Jordan Leavitt. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. De Mexicaanse MMA journalist CC Legaspi maakte de partij bekend.

Claudio Puelles (MMA 8-2/UFC 1-1) kwam via TUF Latin America 3 eind 2016 de UFC binnen. Puelles wist de finale te halen van het toernooi. Puelles kwam uit voor Team Liddell. De Peruviaan versloeg in de eliminatie ronde Jose Davis Flores via TKO in de tweede ronde. Vervolgens versloeg hij Pablo Sabori via een Submission in de eerste ronde, om zo door te stoten naar de halve finale. Hier rekende af met Marcelo Rojo via Unanimous Decision. Tijdens de Finale vocht Puelles tegen de Mexicaan Martin Bravo. Bravo, een ongeslagen vechter op dat moment behield die status door Puelles in de tweede ronde via TKO te stoppen. Puelles zou vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 zijn terugkeer in de Octagon maken tegen Sage Northcutt, echter raakte hij geblesseerd waardoor hij de partij niet zou kunnen vechten. Puelles maakte vervolgens wel zijn opwachting tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen Felipe Silva. Puelles stond ver achter op de scorecards echter wist hij in de derde ronde uit het niets een Kneebar Submission te finishen. Hiermee pakte hij zijn eerste overwinning in de UFC en de Performance of the Night bonus. Puelles wist in September 2019 die overwinning een goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Marcos Mariano.

Embed from Getty Images

Jordan Leavitt (MMA 7-0/UFC 0-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière in 2017 de overstap naar de professionals. Leavitt wist in ruim twee jaar tijd een record op te bouwen van 5-0 en tekende in Juli 2020 bij de LFA organisatie. Daar wist hij zijn debuut te winnen door Leivon Lewis via een Anaconda Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series een maand later. Leavitt imponeerde met een Arm-Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde tegen Luke Flores. Dana White was overtuigd en gaf Leavitt een UFC contract. Leavitt maakte vervolgens in December 2020 zijn UFC debuut tegen Matt Wiman. Leavitt won de partij binnen een minuut via een Slam KO. Het leverde Leavitt de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »