breaking news

Cláudia Gadelha treft Cortney Casey Sanchez in São Paulo

September 27th, 2016 | by Redactie
Cláudia Gadelha treft Cortney Casey Sanchez in São Paulo
UFC
0

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat Cláudia Gadelha het zal opnemen tegen Cortney Casey-Sanchez. Het gevecht zal plaatsvinden op 19 November 2016 tijdens UFC Fight Night 100 in het Ginásio do Ibirapuera te São Paulo, Brazilië.

Cláudia Gadelha (MMA 13-2/UFC 2-2) is al jaren een van de beste vechtsters in de Strawweight divisie. De Braziliaanse versloeg voordat ze de UFC binnen kwam Valerie Létourneau (voormalig UFC Strawweight titeluitdaagster), Herica Tiburcio (voormalig Invicta FC Kampioene) en Ayaka Hamasaki (huidig Invicta FC Kampioene). In Juli 2014 maakte Gadelha haar UFC debuut tegen Tina Lähdemäki, Gadelha won via Unanimous Decision en zou voor altijd de boeken in gaan als de vrouw met de allereerste overwinning in de UFC Strawweight divisie. Vervolgens vocht ze in December van dat jaar tegen de eveneens ongeslagen Joanna Jedrzejczyk. In een zeer attractief gevecht verloor Gadelha een zeer controversiële Split Decision. Gadelha mocht vervolgens in Augustus 2015 Jessica Aguilar verwelkomen in de UFC. Aguilar stond al jaren bekend als de allerbeste Strawweight buiten de UFC. Gadelha won via Unanimous Decision, waarna ze opnieuw tegen Joanna Jedrzejczyk mocht vechter. Echter ditmaal voor de titel. Gadelha won de eerste twee rondes, maar had niet genoeg cardio over voor de volgende rondes en verloor wederom van Joanna Jedrzejczyk. Nu mag ze dus proberen om in haar thuisland weer een overwinning te pakken.

Cortney Casey-Sanchez (MMA 6-3/UFC 2-2) kwam in Juli van 2015 op short notice de UFC binnen. Bec Rawlings was geblesseerd, waardoor Cortney Casey-Sanchez een belletje kreeg. Ze moest het opnemen in Schotland tegen de thuisfavoriet, namelijk Joanne Calderwood. In een zeer attractief gevecht verloor Cortney Casey-Sanchez. Echter werd het gevecht door de UFC wel beloond met een Fight of the Night bonus. Ditzelfde gebeurde in Casey’s tweede gevecht. Opnieuw verloor Casey op de judges scorecards tegen Seo-Hee Ham, maar opnieuw was er de Fight of the Night bonus. In haar laatste twee gevechten liet Cortney Casey-Sanchez haar lot niet door de judges bezegelen. Zowel Cristina Stanciu (TKO) en Randa Markos (Armbar Submission) werden in de eerste ronde gefinisht. Ditmaal leverden de gevechten geen bonus op, maar wel twee overwinningen op haar record. Nu mag ze tegen de #1 gerankte Cláudia Gadelha proberen om er een derde overwinning aan toe te voegen.

14463096_1175377135838439_2402065028016199835_n

Tweet 20

Leave a Reply