breaking news

Claudia Gadelha ontmoet Karolina Kowalkiewicz tijdens UFC 212

February 27th, 2017 | by Stefan Van Erp

Claudia Gadelha en Karolina Kowalkiewicz zullen het tegen elkaar op gaan nemen tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië op 3 juni in de Strawweight divisie. Beide dames hebben al eens voor de titel gevochten en gaan proberen weer op pole position te komen voor een nieuwe poging.

Claudia Gadelha (MMA 14-2/UFC 3-2) is al jaren een van de beste vechtsters in de Strawweight divisie. De Braziliaanse versloeg voordat ze de UFC binnen kwam Valerie Létourneau (voormalig UFC Strawweight titeluitdaagster), Herica Tiburcio (voormalig Invicta FC Kampioene) en Ayaka Hamasaki (huidig Invicta FC Kampioene). In Juli 2014 maakte Gadelha haar UFC debuut tegen Tina Lähdemäki, Gadelha won via Unanimous Decision en zou voor altijd de boeken in gaan als de vrouw met de allereerste overwinning in de UFC Strawweight divisie. Vervolgens vocht ze in December van dat jaar tegen de eveneens ongeslagen Joanna Jedrzejczyk. In een zeer attractief gevecht verloor Gadelha een controversiële Split Decision. Gadelha mocht vervolgens in augustus 2015 Jessica Aguilar verwelkomen in de UFC. Aguilar stond al enige tijd bekend als de allerbeste Strawweight buiten de UFC. Gadelha won via Unanimous Decision, waarna ze opnieuw tegen Joanna Jedrzejczyk mocht vechten. Echter ditmaal voor de titel. Gadelha won de eerste twee rondes, maar had niet genoeg cardio over voor de volgende rondes en verloor wederom van Joanna Jedrzejczyk. Daarna vocht Gadelha tegen Courtney Casey voor haar eigen thuispubliek. Gadelha domineerde de partij en won via een Unanimous Decision. Nu gaat ze, wederom voor eigen publiek, proberen om Karolina een voet dwars te zetten.

Karolina Kowalkiewicz (MMA 10-1/UFC 3-1) staat ook bekend om haar uitstekende Muay Thai. De 30-jarige Poolse begon haar MMA carrière in 2012 bij Extreme Fighting Sports 2. Daarna stapte zij over naar KSW waar zij de Flyweight titel in de wacht sleepte. In 2014 vocht ze eenmaal voor Invicta waarna ze overstapte naar de UFC. Daar won zij haar eerste 3 partijen tegen respectievelijk Randa Markos (unanimous decision), Heather Jo Clark (unanimous decision) en Rose Namajunas (split decision). Tijdens dit gevecht ontving Karolina ook de “Fight of the Night” bonus. Daarna kreeg zij de kans om voor de titel te vechten tegen haar landgenote en ongeslagen kampioene Joanna Jędrzejczyk. In een hard en attractief gevecht dat over de volle vijf ronden ging trok Kowalkiewicz aan het kortste eind en verloor zij via een Unanimous Decision. Nu mag zij gaan proberen om in het hol van de leeuw weer aan de winnende hand te raken.

Comments are closed.

Translate »