breaking news

Clash tussen Tyjani Beztati en Christian Baya in Amsterdam

July 30th, 2018 | by Stefan Van Erp
Clash tussen Tyjani Beztati en Christian Baya in Amsterdam
GLORY
0

GLORY Lightweight top contenders Tyjani Beztati en Christian Baya zullen het tegen elkaar opnemen tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam op 29 september aanstaande. Beide vechters vochten onlangs voor de titel tegen Sitthichai Sitsongpeenong en dolven het onderspit. Een overwinning zal beide heren weer dicht bij een titelgevecht gaan brengen.

Powered by Aiki Budo.

Tyjani Beztati (16-2-0/GLORY 6-2-0) is een van de toptalenten die GLORY rijk is. Zo wist hij tijdens GLORY 36 in Oberhausen te winnen via een Unanimous Decision tegen Andrej Bruhl. Tijdens GLORY 39 in Brussel vocht Beztati tegen Sabri Ben Henia. Beztati domineerde de partij en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht hij tegen Youssef Assouik in Den Bosch. Daar liet Beztati zien over een grote hoeveelheid vechtlust te beschikken. Nadat Beztati in de eerste ronde 8 tellen kreeg vocht hij zich terug en won uiteindelijk via een Unanimous Decision. Vervolgens was de sterke Thai Sitmonchai zijn tegenstander. Beztati vocht de partij op een volwassen manier uit en won via een Decision. Daarna nam Beztati deel aan het Lightweight Contender toernooi. Nadat hij in de eerste partij Niclas Larsen versloeg via een decision kwam hij in de finale net te kort tegen Stoyan Koprivlenski en verloor zo voor het eerst in GLORY. Beztati komt uit voor The Colosseum uit Utrecht. Zijn aanvallende stijl brengt het publiek regelmatig op de planken. “The Wonderboy” is slechts 20 jaar en lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben. Zo toonde hij ook zijn kwaliteiten tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Tegen Anil Cabri won Beztati met een verwoestende Head Kick op KO. Door deze overwinning komt hij dichterbij een titelgevecht dat hij zelf het liefst eind van dit jaar zal vechten. Dit gevecht kwam sneller dan verwacht. Beztati tijdens GLORY 53 in Lille voor de titel tegen de sterke Sitthichai. Beztati liet zien dat hij iemand is om rekening mee te houden en maakte het de Thai vooral in het begin van de partij lastig. Uiteindelijk kwam hij net te kort en verloor via een Decision.

Christian Baya (60-7-1/GLORY 4-2-0) begon voortvarend bij GLORY en wist zijn eerste 4 partijen te winnen. Baya komt uit voor Mike’s Gym en opende zijn weg naar de titel via een overwinning tegen Josh Jauncey tijdens GLORY 35 in Nice. Daarna nam Baya deel aan het Contender toernooi in Parijs tijdens GLORY 42. Baya won beide partijen via een Decision tegen respectievelijk Anatoly Moiseev en zijn teamgenoot Massaro Glunder. In Rotterdam had Baya beduidend minder tijd nodig om Samo Petje te verslaan. Via een TKO in de eerste ronde verzekerde Baya zijn gevecht voor de titel. Dit gevecht stond gepland voor GLORY 50 tegen de kampioen Sitthichai Sitsongpeenong. Baya leek bevangen door de spanning en kwam nooit lekker in de partij. In plaats van zijn kenmerkende drukzetten werd hij deze keer onder druk gezet door de kampioen. Baya verloor de partij uiteindelijk via een Unanimous Decision. Baya vocht vervolgens een rematch tegen Josh Jauncey. Ook deze keer werd het een harde partij. Baya leek meer te landen maar de beslissing viel naar de kant van Jauncey.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »