breaking news

CKB vechter Carlos Ulberg maakt UFC debuut tegen Kennedy Nzechukwu tijdens UFC 259

January 28th, 2021 | by Marcel Dorff
CKB vechter Carlos Ulberg maakt UFC debuut tegen Kennedy Nzechukwu tijdens UFC 259
UFC
0

Nadat eerder City Kickboxing teamgenoten Israel Adesanya en Kai Kara-France werden toegevoegd aan het UFC 259 zal ook Carlos Ulberg zijn opwachting maken. De ongeslagen vechter maakt zijn UFC debuut tegen de Nigeriaan Kennedy Nzechukwu in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op 6 maart aanstaande op een nog later bekend te maken locatie. Ulberg maakte de partij bekend in een interview met Christopher Reive.

Kennedy Nzechukwu (MMA 7-1/UFC 1-1) is een Nigeriaan die bij Fortis MMA in Texas traint. Nzechukwu begon in 2016 zijn Pro-MMA carrière in de Heavyweight divisie, maar maakte al snel de overstap naar de Light-Heavyweight divisie. Nzechukwu won twee gevechten in het regionale circuit waarna hij al werd uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In een vrij matig gevecht wist Nzechukwu echter wel te winnen van Anton Berzin via Split Decision. De UFC was niet onder de indruk en ook Nzechukwu was niet te spreken over zijn eigen prestatie. De Nigeriaan ging terug het regionale circuit in en pakte twee overwinningen waaronder een overwinning tegen Corey Johnson tijdens het LFA 40 evenement. De UFC gaf Nzechukwu wederom de kans, ditmaal tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Nzechukwu vocht zéér sterk en won via KO in de eerste ronde van Dennis Bryant. Nzechukwu kreeg hiervoor ditmaal wél een contract aangeboden. Nzechukwu maakte vervolgens in Maart 2019 zijn UFC debuut tegen de Schot Paul Craig in Philadelphia. Nzechukwu was de gehele partij beter, maar werd in de laatste minuut via een Triangle Choke Submission gefinisht. Nzechukwu wist uiteindelijk in Augustus 2019 wel zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Darko Stosic. Stosic kreeg twee punten in mindering na herhaaldelijk Nzechukwu in het kruis te raken. Zonder deze punten in mindering had Nzechukwu ook gewonnen.

Embed from Getty Images

Carlos Ulberg (MMA 3-0/UFC 0-0) is een voormalig Rugby speler en model die sinds 2019 zijn volledige focus op MMA heeft liggen. Ulberg vocht in 2011 en 2018 al twee MMA partijen die hij beide winnend wist af te sluiten. Ulberg won in 2019 een achtmans kickbokstoernooi op een avond. Hij wist al zijn drie opponenten via KO te verslaan. Ulberg traint bij City Kickboxing met enkele van de beste MMA vechters ter wereld. Ulberg kreeg tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om bij de UFC een contract af te dwingen. Tegenstander was de Braziliaan Bruno Oliveira. Ondanks dat Oliveira veel meer ervaring had wist Ulberg de Braziliaan via KO in de eerste ronde te verslaan. Dana White beloonde Ulberg met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »