breaking news

Ciryl Gane vs. Alexander Volkov is het Main Event op 26 juni tijdens een UFC Fight Night

April 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Ciryl Gane vs. Alexander Volkov is het Main Event op 26 juni tijdens een UFC Fight Night
UFC
0

De ongeslagen Fransman Ciryl Gane maakt op 26 juni voor de tweede maal zijn opwachting in een UFC Main Event. In de Heavyweight divisie is de Rus Alexander Volkov de tegenstander. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door Brett Okamoto.

Ciryl Gane (MMA 8-0/UFC 5-0) was misschien wel dé ontdekking in de Heavyweight divisie van 2018. De Fransman die bij de MMA Factory in Parijs traint maakte zijn Pro-MMA debuut in 2018 voor de TKO organisatie. Gane mocht meteen tijdens zijn debuut voor de titel vechten tegen Bobby Sullivan. Gane won via TKO in de eerste ronde en werd vervolgens gekoppeld aan de #1 Heavyweight in Canada, de ongeslagen Adam Dyczka. Gane verbaasde vriend en vijand door Dyczka op betrekkelijk eenvoudige wijze te finishen via TKO in de tweede ronde. TKO matchte hem vervolgens met Raphael Pessoa. Echter ging het evenement niet door en werd Gane in Mei 2019 gekoppeld aan Roggers Souza. Souza werd via KO in de eerste ronde gefinisht. De UFC handelde vervolgens snel en hengelde Gane binnen. Het geplande gevecht tussen Gane en Pessoa in Maart 2019 zal nu dus plaatsvinden in Augustus 2019. Maar niet meer bij de Canadese TKO organisatie maar in de UFC. Gane bewees in het gevecht dat hij ook op de grond zijn mannetje staat. Gane finishte Pessoa via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens werd Gane tijdens UFC Singapore gematcht tegen Don’Tale Mayes. Gane vocht wederom sterk en besliste ditmaal het gevecht vlak voor het einde via een Heel Hook Submission. Gane liet weten nog eenmaal te willen vechten in 2019. En die kans kreeg hij in December 2019 tijdens UFC Busan tegen de Canadees Tanner Boser. Gane won het gevecht via Unanimous Decision. Gane zou vervolgens zijn opwachting maken in Brooklyn tijdens UFC 249 tegen Shamil Abdurakhimov. Echter moest hij in verband met een klaplong verstek laten gaan. De partij werd opnieuw ingepland in Juli 2020. Echter trok ditmaal Abdurakhimov zich terug uit de strijd. Gane zou vervolgens een maand later vechten tegen Sergei Pavlovich. Echter trok ook Pavlovich zich terug met een blessure. De partij tegen Abdurakhimov werd opnieuw ingepland voor Oktober 2020. Helaas ging ook ditmaal de partij niet door omdat Abdurakhimov zich terug trok. Hierdoor werd Gane gekoppeld aan Ante Delija. Echter ging ook deze partij niet door na contactuele problemen voor Delija. Uiteindelijk maakte Gane in December 2020 wel zijn opwachting tegen voormalig kampioen Junior Dos Santos. Gane won de partij via TKO in de tweede ronde. Gane zou vervolgens in Februari 2021 zijn eerste Main Event voor de UFC vechten tegen Jairzinho Rozenstruik. Gane vocht een slimme partij en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Alexander Volkov (MMA 33-8/UFC 7-2) is een voormalig M-1 en Bellator MMA Heavyweight kampioen. De 2.01 meter lange Rus wist 23 van zijn 31 overwinningen te eindigen voor de bel (20 KO/TKO en 3 Submission). Volkov begon zijn professionele MMA carrière in 2009. Sindsdien maakte hij furore bij M-1 waarna hij een telefoontje kreeg van Bellator. Daar mocht hij direct meedoen aan het Heavyweight toernooi. Na overwinningen op Brett Rogers en Vinicius Queiroz mocht hij voor de titel vechten. In een spannende partij die de vijf ronden volmaakte wist Volkov tegen Richard Hale aan het langste eind te trekken en mocht zich de Bellator Heavyweight kampioen noemen. Lang kon Volkov er niet van genieten want in zijn eerstvolgende partij verloor hij zijn titel aan Vitaly Minakov via TKO in de eerste ronde. In November 2016 debuteerde Volkov voor de UFC. In een weinig hoogstaande partij wist hij te winnen via een Split Decision tegen Timothy Johnson. Volkov werd vervolgens gematcht tegen Roy Nelson in Kansas City, Missouri. Volkov won dit gevecht via Unanimous Decision. Tijdens UFC Rotterdam in September 2017 vocht Volkov tijdens het Main Event tegen Stefan Struve. Volkov won de partij in de derde ronde via TKO. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Volkov keerde vervolgens terug tijdens het Main Event van UFC Londen in Maart 2018 tegen Fabricio Werdum. Na een moeilijk begin won Volkov het gevecht via KO in de vierde ronde. Dit leverde de Rus de Performance of the Night bonus op. Volkov maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 229 in Oktober 2018 tegen Derrick Lewis. Volkov leek de partij te gaan winnen, maar liep vol tegen een stoot aan van Lewis vlak voor het einde van het gevecht. Volkov ging KO en verloor voor het eerst een partij in de UFC. Volkov zou vervolgens terugkeren tijdens UFC St.Petersburg tegen Alistair Overeem. Echter raakte de Rus geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Volkov werd vervolgens tijdens UFC Moskou in November 2019 gematcht tegen Junior Dos Santos. Echter moest Dos Santos in verband met een bacteriële infectie verstek laten gaan en werd vervangen door Greg Hardy Jr. Volkov won de partij betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision. Vervolgens zou Volkov in Juni 2020 vechten tegen Curtis Blaydes. Blaydes was te sterk via Unanimous Decision. Volkov wist zich echter goed te revancheren in zijn daarop volgende partij tegen Walt Harris in Oktober 2020. De Rus won de partij met een perfecte trap naar het lichaam in de tweede ronde via TKO. Volkov wist er vervolgens in Februari 2021 twee op een rij van te maken. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Alistair Overeem. Het leverde Volkov de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »