breaking news

Cindy Dandois treft Gemma Pike tijdens het Main Event van Staredown FC XIV

January 16th, 2019 | by Redactie
Cindy Dandois treft Gemma Pike tijdens het Main Event van Staredown FC XIV
Staredown FC
0

Staredown FC zal op 16 Maart 2019 terugkeren in de Sporthal Arena in Deurne voor het 14de evenement in de historie van de organisatie. Tijdens het Main Event zal de Belgische Cindy Dandois het opnemen tegen de in Zuid-Korea geboren maar in Duitsland wonende Gemma Pike. Het gevecht zal zijn voor de Staredown FC Women’s Featherweight titel. De overige gevechten zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Cindy Dandois (MMA 12-4/SFC 2-0) is een Belgische die al jaren bekend staat als een van de beste in haar gewichtsklasse. Dandois beschikt over een zeer goed resumé in de MMA scene. Zo wist Dandois in haar Pro-MMA debuut de Nederlandse Marloes Coenen via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens vocht Dandois onder meer voor de M-1 promotie. In 2014 werd ze Invicta FC binnen gehaald. Haar debuut ging echter verloren tegen de voormalig Invicta FC Bantamweight Kampioene Tonya Evinger. Negen maanden later had ”Battlecat” wel haar eerste overwinning binnen Invicta FC te pakken. Megan Anderson werd via Submission (Triangle Choke) in de tweede ronde gefinisht. Halverwege 2016 werd ook Jessamyn Duke betrekkelijk eenvoudig vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission aan de kant gezet. Tijdens Dandois’ gevecht voor de COTC organisatie nam ze het op tegen Anjela Pink. Slechts 13 seconden had Dandois nodig om de winst te pakken. Haar tegenstandster tikte af op stoten. Dandois werd vervolgens getekend door de UFC waar ze in April 2017 tijdens UFC Nashville haar debuut maakte tegen Alexis Davis. Davis won de partij via Unanimous Decision. De UFC ging niet verder met Dandois waarna ze partijen vocht voor Cage Warriors, RIZIN FF en Staredown FC. Alle partijen werden gewonnen. Dandois maakte vervolgens met een winstreak van vier gevechten haar Bellator MMA debuut in November 2018 tegen Olga Rubin. In Israël werd verloren via Unanimous Decision.

Gemma Pike (MMA 1-2/SFC 0-0) is in Zuid-Korea geboren, heeft de Australische nationaliteit maar is inmiddels gevestigd in Duitsland. Pike heeft in het MMA nog niet heel veel ervaring, maar wist wel in het Muay Thai furore te maken. Tussen 2013 en 2015 vocht Pike in totaal 18 Muay Thai partijen. Van deze 18 partijen werden er 14 in winst omgezet. Ook wist ze meerdere malen de Bangla Stadium Title in Patong, Thailand te winnen. In 2017 maakte Pike de overstap naar het MMA. Tijdens haar debuutpartij won ze van Katharina Albinus via TKO in de tweede ronde. Echter wist ze haar daarop volgende twee partijen niet te winnen. Pike verloor onder meer van TUF veterane en Invicta FC voormalig titeluitdaagster Katharina Lehner. Pike vocht in 2018 niet en krijgt nu dus de kans om haar eerste MMA titel te winnen.

Voor tickets, klik hier.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »