breaking news

Cindy Dandois maakt UFC debuut tegen Alexis Davis tijdens UFC Nashville

February 22nd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat de Belgische Cindy Dandois haar UFC debuut zal maken tegen de Canadese Alexis Davis. Het Women’s Bantamweightgevecht zal plaatsvinden op 22 April 2017 in de Bridgestone Arena te Nashville, Tennessee. Of het gevecht op de Preliminary of de Main Card staat van UFC Fight Night 108 is op dit moment nog niet bekend.

Alexis Davis (MMA 17-7/UFC 4-2) vocht in Strikeforce en Invicta FC voordat ze in 2013 een contract bij de UFC tekende. In Strikeforce wist Davis de inmiddels Kampioene Amanda Nunes te verslaan via TKO in de tweede ronde. Ook in de UFC ging het goed met Davis. Zo won ze haar eerste drie gevechten voor de organisatie tegen Rosi Sexton, Liz Carmouche en Jessica Eye. Dit leverde Davis een titelgevecht op tegen destijds Kampioene Ronda Rousey. Rousey slamde Davis op de grond en finishte haar binnen 16 seconden via TKO. Davis kwam echter sterk terug door Sarah Kaufman (haar landgenote die haar twee keer eerder versloeg) te verslaan via Armbar Submission in de tweede ronde. Davis liet vervolgens weten om een pauze in te lassen in verband met haar zwangerschap. In December 2016 keerde Davis dan eindelijk weer terug in de Octagon. Sara McMann was echter via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te sterk voor ”Ally-Gator”.

Cindy Dandois (MMA 8-2/UFC 0-0) is een 32-Jarige Belgische die al jaren probeert de UFC binnen te komen. Dandois beschikt over een zeer goed resumé in de MMA scene. Zo wist Dandois in haar Pro-MMA debuut de Nederlandse Marloes Coenen via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens vocht Dandois onder meer voor de M-1 promotie. In 2014 werd ze Invicta FC binnen gehaald. Haar debuut ging echter verloren tegen de huidige Invicta FC Bantamweight Kampioene Tonya Evinger. Negen maanden later had ”Battlecat” wel haar eerste overwinning binnen Invicta FC te pakken. Megan Anderson werd via Submission (Triangle Choke) in de tweede ronde gefinisht. Anderson is inmiddels de Interim Featherweight Kampioene in Invicta FC. Halverwege 2016 werd ook Jessamyn Duke betrekkelijk eenvoudig vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission aan de kant gezet. Tijdens Dandois’ laatste gevecht voor de COTC organisatie nam ze het op tegen Anjela Pink. Slechts 13 seconden had Dandois nodig om de winst te pakken. Haar tegenstandster tikte af op stoten.

Comments are closed.

Translate »