breaking news

”Chunty Boy” Torres maakt Bellator debuut tegen Neiman Gracie in Connecticut

September 27th, 2017 | by Marcel Dorff

De TUF 13 veteraan Javier ”Chunty Boy” Torres heeft via een Podcast laten weten dat hij op 20 Oktober 2017 zijn Bellator MMA debuut zal gaan maken. De Mexicaan neemt het op tegen de ongeslagen Braziliaan Neiman Gracie. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut en zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card. Het Bellator 185 evenement wordt ”geheadlined” door voormalig Bellator Middleweight Kampioen Alexander Shlemenko en de Armeense Nederlander Gegard Mousasi.

Javier Torres (MMA 10-3/BMMA 0-0) kwam voor het eerst in beeld tijdens het 13de seizoen van The Ultimate Fighter. Torres was destijds met een 2-0 record en nog geen jaar Pro-MMA ervaring nog niet opgewassen tegen zijn mede castmembers en lag al vroeg uit het toernooi. Torres wist zich in de jaren daarop vooral in de Mexicaanse vechtscene en de Latijns Amerikaanse evenementen te ontwikkelen en uit te groeien tot een van de betere vechters. Torres won vorig jaar de Xtreme Combat Middleweight titel door Julio Cruz via Unanimous Decision te verslaan. Torres zal nu zijn Bellator debuut gaan maken.

Neiman Gracie (MMA 6-0/BMMA 4-0) is een lid van de wereldberoemde Gracie familie. Hij is van de vierde generatie. Gracie verdiende vooral zijn sporen in het Brazilian Jiu Jitsu alvorens hij in 2013 in het Pro-MMA zijn geluk ging beproeven. Tot zover is dat een zeer succesvolle overstap. Gracie heeft in zes Pro-MMA partijen zesmaal gewonnen. Vijfmal wist Gracie het gevecht via Submission te beslissen. Slechts eenmaal ging de Braziliaan naar de scorekaarten. Gracie vocht viermaal voor Bellator MMA. Zijn meest recente overwinning behaalde hij tegen Dave Marfone tijdens het allergrootste Bellator MMA evenement tot nu toe eerder dit jaar in New York. Gracie won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »