breaking news

Christos Giagos treft Alan Patrick tijdens UFC Lincoln

January 29th, 2020 | by Marcel Dorff
Christos Giagos treft Alan Patrick tijdens UFC Lincoln
UFC
0

Christos Giagos zal op 25 april 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 173 in Lincoln, Nebraska. In de Lightweight divisie treft hij de Braziliaan Alan Patrick die na een afwezigheid van anderhalf jaar in verband met blessureleed zijn comeback maakt. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Pinnacle Bank Arena op de Preliminary Card. Patrick maakte het gevecht bekend via zijn social media accounts.

Christos Giagos (MMA 17-8/UFC 3-4) is een Amerikaanse vechter van Griekse komaf die in 2010 zijn professionele MMA carrière startte. Nadat hij in drie jaar tijd een record van 8-2 had neergezet mocht Giagos vechten voor de Tachi Palace Fights titel tegen Sevak Magakian. Giagos won het gevecht via Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens maakte hij zijn debuut voor de RFA organisatie waar hij wederom voor de titel mocht vechten, ditmaal tegen Dakota Cochrane. Giagos pakte ook deze titel door Cochrane via TKO in de tweede ronde te finishen. De UFC bood Giagos vervolgens een contract aan om het op te nemen tegen de op dat moment ongeslagen Gilbert Burns. Burns was te sterk en versloeg de Amerikaan via Armbar Submission in de eerste ronde. Giagos wist echter in zijn tweede gevecht wel de winst te pakken. Tegen Jorge de Oliveira werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission de overwinning gepakt. Helaas verloor Giagos door middel van Unanimous Decision zijn daarop volgende partij tegen Chris Wade en werd zijn contract niet verlengd. Giagos keerde terug in de RFA organisatie waar hij overwinningen pakte tegen Karen Darabedyan en Arthur Estrazulas. Vervolgens werd hij gecontracteerd door het Russische ACB. Giagos won twee van zijn drie gevechten waaronder een knappe Unanimous Decision overwinning tegen Herdeson Batista. Giagos keerde vervolgens onverwacht terug in de UFC. Tijdens UFC São Paulo in September 2018 nam Giagos het op tegen BJJ specialist Charles Oliveira. Giagos verloor het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Echter keerde Giagos alweer snel terug in de Octagon. Tijdens UFC Adelaide in December 2018 versloeg Giagos de Japanner Mizuto Hirota via Unanimous Decision. Giagos wist vervolgens voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak van twee partijen neer te zetten. Tijdens UFC Stockholm in Juni 2019 werd gewonnen via Unanimous Decision van Damir Hadzovic. Helaas voor Giagos bleef het bij die winstreak van twee gevechten. Tijdens UFC 241 in Anaheim werd verloren in een competitief gevecht via Unanimous Decision van Drakkar Klose.

Embed from Getty Images

Alan Patrick (MMA 15-2/UFC 5-2) is een Braziliaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC vecht. De voormalig Bitetti Combat Kampioen versloeg in zijn UFC debuut Garett Whiteley via TKO in de eerste ronde. Nadat vervolgens ook van John Makdessi werd gewonnen werd Patrick gematcht met de sterke Beneil Dariush. Patrick brak echter op gruwelijke wijze zijn kaak tijdens training en moest afzeggen. Patrick keerde pas terug in Juni 2015 tijdens UFC Berlijn tegen Mairbek Taisumov. De ongeslagen Braziliaan leed daar zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière via KO in de tweede ronde. Vervolgens kwam Patrick in 2016 terug met twee overwinningen via Unanimous Decision tegen Damien Brown en Stevie Ray. Patrick domineerde met zijn sterke groundgame. Mede door blessureleed duurde het vervolgens tot Februari 2018 alvorens “Nuguette” weer in de Octagon te bewonderen was. Tijdens UFC Belem werd gewonnen via Unanimous Decision van Damir Hadzovic. Patrick werd vervolgens gematcht tegen Scott Holtzman tijdens UFC 229 in Las Vegas. Patrick was een van de grootste favorieten op de card, maar kon die rol niet waarmaken. Via KO in de derde ronde verloor de Braziliaan van Holtzman.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »