breaking news

Christian Baya krijgt titelgevecht tegen Sittichai tijdens GLORY 50

December 14th, 2017 | by Stefan Van Erp
Christian Baya krijgt titelgevecht tegen Sittichai tijdens GLORY 50
GLORY
0

Christian Baya gaat tijdens GLORY 50 op 16 februari aanstaande voor de Lightweight titel vechten tegen Sitthichai Sitsongpeenong. GLORY 50 wordt gehouden in Chicago. Baya won eerder al het Contender toernooi en was afgelopen zaterdag te sterk via een TKO in de eerste ronde tegen Samo Petje. 

Sitthichai Sitsongpeenong (118-30-5) wordt gezien als 1 van de beste Pound for Pound vechters binnen GLORY. De 26-jarige Thai won in 2016 tijdens GLORY 31 in Amsterdam door Robin van Roosmalen te verslaan via een Split Decision. Sitthichai verdedigde daarna tweemaal succesvol zijn titel tegen Marat Grigorian (Decision) en Dylan Salvador (TKO). Sitthichai staat bekend om zijn gave techniek en harde trappen. Omdat GLORY niet direct een contender voor Sitthichai had besloot de Thai mee te doen aan een toernooi in China. Hier won hij 4 partijen en kroonde zich tot Wu Lin Feng wereldkampioen. Nu heeft GLORY met Baya een duidelijke contender voor de Thai en mag hij zich op gaan maken voor zijn derde titelverdediging.

Wij spraken met Christian Baya na zijn partij tegen Petje en vroegen hem of hij eventueel klaar is om op GLORY 50 te vechten: 

Christian Baya (60-5-1) is nog ongeslagen in 4 partijen voor GLORY. Baya komt uit voor Mike’s Gym en opende zijn weg naar de titel via een overwinning tegen Josh Jauncey tijdens GLORY 35 in Nice vorig jaar. Daarna nam Baya deel aan het Contender toernooi in Parijs tijdens GLORY 42. Baya won beide partijen via een Decision tegen respectievelijk Anatoly Moiseev en zijn teamgenoot Massaro Glunder. In Rotterdam had Baya beduidend minder tijd nodig om Samo Petje te verslaan. Via een TKO in de eerste ronde verzekerde Baya zijn gevecht voor de titel.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

 

Comments are closed.

Translate »