breaking news

Chris Weidman wordt uitgedaagd door Antonio Carlos Junior

May 1st, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De voormalig Ultimate Fighting Championship (UFC) 185-pound kampioen Chris Weidman houdt ervan om Braziliaanse Middleweight atleten te verslaan. Zo versloeg hij de voormalige titelhouders Anderson Silva (twee keer), Lyoto Machida en Vitor Belfort. Echter verliepen de laatste paar gevechten minder goed. Zo verloor hij van Luke Rockhold, Yoel Romero en Gegard Mousasi. Met drie verliespartijen op rij, is hij nog altijd een doelwit.

De 27-jarige Middleweight vechter Antonio Carlos Junior wil de zaken tussen Amerika en Brazilië graag rechtzetten. Hij wil zich als Braziliaan bewijzen tegenover de All American en hoopt hem in de nabije toekomst te ontmoeten in de wereldberoemde Octagon: I’m a more complete fighter, more experienced and happier. I’m sure I’ll get this win in Rio and then, after, I want to fight Chris Weidman. He has some history with Brazilians and I want to be face-to-face with him.”

Chris Weidman heeft nog niet gereageerd op deze uitdaging. Mogelijk omdat The Ultimate Fighter: Brazil 3 winnaar Antonio Carlos Junior eerst zijn partij tegen Eric Spicely moeten afsluiten. Deze staat op het rooster van UFC 212 dat op 3 juni georganiseerd wordt in Rio de Janeiro, Brazilië.

Antônio Carlos Júnior (MMA 7-2-0-1/UFC 4-2-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. De inmiddels Middleweight vechter won het seizoen op Heavyweight. Wat nog opmerkelijker was is dat hij zowel de achtste, kwart en halve finale in de eerste ronde wist te beslissen tegen veel zwaardere concurrentie. De Finale werd uiteindelijk gewonnen tegen Vitor Miranda via Unanimous Decision. Vervolgens ging ”Cara de Sapato” (wat Portugees is voor Shoeface) naar Light-Heavyweight waar hij het opnam tegen Patrick Cummins. Cummins was sterker en won het gevecht na drie rondes. Hierna maakte Carlos Júnior de definitieve overstap naar Middleweight. Tot nu toe heeft hij in deze gewichtsklasse gewonnen van Eddie Gordon, en meest recent van Leonardo Augusto Leleco. Tegen Kevin Casey werd het gevecht in verband met een Eye-Poke na 11 seconden gestopt en omgezet in een No-Contest. Zijn enige verlies op Middleweight kwam vrij verrassend tegen de Australiër Dan Kelly. Carlos Júnior domineerde de eerste twee rondes maar wist de trekker niet over te halen. De Australiër deed dat vervolgens wel in de derde ronde en won via TKO. Tijdens UFC 207 in December 2016 vocht ”Cara de Sapato” tegen de Italiaan Marvin Vettori. Uiteindelijk wist de Braziliaan twee van de drie rondes winnend af te sluiten zodat hij uiteindelijk via Unanimous Decision het gevecht won.

Antônio Carlos Júnior vs. Eric Spicely voor UFC 121:

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »