breaking news

Chris Weidman wil in beroep gaan tegen overwinning van Mousasi

April 9th, 2017 | by Stefan Van Erp

Chris Weidman heeft tijdens de persconferentie na UFC 210 aangegeven dat hij in beroep wil gaan tegen de uitslag van het gevecht tussen hem en Gegard Mousasi. Dit gevecht werd in de tweede ronde gestopt via een TKO door dokters beslissing. De manier waarop was hoogst ongebruikelijk.

Weidman en Mousasi waren erg gewaagd aan elkaar. In een attractief gevecht leek Weidman de eerste rond naar zich toe te trekken doordat hij tweemaal succesvol een Takedown plaatste. Toch wist Mousasi beide keren weer overeind te komen en probeerde het gevecht staande te houden.

In de tweede ronde voerde Mousasi de druk op. Met een heerlijke combinatie kreeg hij Weidman in de moeilijkheden. Mousasi ging vervolgens voor een Takedown bij Weidman maar deze slaagde niet. Vervolgens kreeg Weidman Mousasi naar de grond en wist zelfs richting Full Mount te werken. Mousasi draaide snel om waardoor Weidman op zijn rug belandde. In veel gevallen een benarde positie voor iedere vechter, maar Mousasi wist direct de enkel van Weidman te pakken en door te rollen naar toppositie. Via deze scramble kwamen beide heren weer staand terecht. Daar pakte Mousasi direct weer zijn ritme en plaatste een paar goede stoten naar het hoofd van Weidman.

Dan probeert Weidman, die vermoeid oogt, weer een single leg Takedown te plaatsen. Mousasi verdedigt deze en heeft weidman in een staande body-lock. Vervolgens plaatst Mousasi een knie tegen het hoofd van Weidman. Deze heeft dan 1 hand op de grond. Weidman plaatst zijn tweede hand op de grond erbij maar Mousasi maakt slim gebruik van zijn positie en liftte Weidman iets op voordat hij de volgende knie plaatste. Scheidsrechter Dan Miragliotta riep een time-out omdat hij in eerste instantie dacht dat het om een illegale actie van Mousasi ging.

Weidman ging vervolgens op de grond liggen en Miragliotta gaf hem tijd om bij te komen. Omdat het redelijk lang duurde haalde Miragliotta een dokter erbij om Weidman te checken. Deze besloot dat Weidman niet verder kon vechten. Omdat de geplaatste knie op het hoofd van Weidman volgens de regels mochten werd Mousasi tot winnaar uitgeroepen via TKO. Weidman liet direct zijn ongenoegen blijken en ook Mousasi leek niet heel blij met de manier waarop zijn overwinning tot stand kwam.

Sinds 1 januari 2017 zijn de regels omtrent de definitie van een liggende vechter veranderd. In het verleden werd een liggende vechter gedefinieerd wanneer hij minimaal 1 hand op de grond heeft. Sinds 1 januari moet een vechter beide handen of 1 hand en een ander lichaamsdeel dan de voet op het canvas moet hebben om als liggend beschouwt te worden. Scheidsrechter Dan Miragliotta maakte een essentiële fout door een time-out in te lassen op basis van een illegaal geplaatste knie. Nadat bleek dat de geplaatste knie niet illegaal was had Miragliotta beide vechters weer terug in positie moeten zetten waar zei in stonden en het gevecht verder moeten laten gaan. Dit was echter niet mogelijk omdat Weidman aangaf veel last te hebben. Echter, toen de dokter de Octagon betrad leek Weidman wel weer te willen vechten. Dit was te laat omdat de dokter het onverantwoord vond om door te laten vechten.

Tijdens de persconferentie na UFC 210 liet Chris Weidman weten dat hij in beroep zal gaan tegen de uitslag. Mousasi liet tijdens diezelfde persconferentie weten dat hij Weidman best een rematch wil geven. Echter vond Mousasi ook dat Weidman tijd aan het rekken was en dat het er niet op leek dat Weidman echt kwam om te vechten. Mousasi voegde er aan toe dat hij 2 september in Rotterdam een mooie datum vond voor een eventuele rematch.

 

Comments are closed.

Translate »