breaking news

Chris Gutierrez vs. Luke Sanders op 1 augustus tijdens UFC evenement

July 5th, 2020 | by Marcel Dorff
Chris Gutierrez vs. Luke Sanders op 1 augustus tijdens UFC evenement
UFC
0

Chris Gutierrez keert na zijn imponerende overwinning vorige maand tegen Vince Morales alweer snel terug in de Octagon. De Factory X vechter gaat het opnemen tegen Luke Sanders in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op 1 augustus. De locatie is nog niet officieel, maar lijkt het UFC APEX in Las Vegas te worden. MMA Junkie meldde eerder al een mondelinge overeenkomst. Wij kunnen de partij bevestigen.

Chris Gutierrez (MMA 15-3-1/UFC 3-1-0) maakte na een zeer succesvolle amateur carrière in 2013 de overstap naar de professionals. In zijn vijfde pro gevecht maakte Gutierrez zijn debuut voor Bellator MMA. Dat debuut wist hij met succes via KO in de eerste ronde te beëindigen. Gutierrez wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten aan elkaar te rijgen met twee titels in verschillende organisaties tot gevolg. Tijdens die vijf gevechten werd onder meer van UFC veteraan Aaron Phillips gewonnen en van de sterke Timur Valiev. Vervolgens verloor Gutierrez de rematch tegen Valiev en van UFC veteraan Jerrod Sanders. Vervolgens wist Gutierrez weer een winstreak van drie gevechten neer te zetten. Zo won hij via Split Decision in zijn LFA debuut tegen Mario Israel en won hij ook in een andere organisatie van Jimmy Flick. Gutierrez keerde vervolgens terug bij de LFA organisatie in Oktober 2018. Tijdens het Main Event wist hij Ray Rodriguez via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Gutierrez werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in November 2018 zijn debuut tegen Raoni Barcelos. Barcelos was echter te sterk via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gutierrez zou vervolgens in Maart 2019 vechten tegen Martin Day tijdens UFC Nashville, maar door een blessure van Day werd Ryan MacDonald de nieuwe tegenstander. Gutierrez had totaal geen problemen met de ongeslagen MacDonald en pakte via een Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de Octagon. Gutierrez vocht vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 tegen Geraldo de Freitas. Gutierrez won de partij via Split Decision. Vervolgens pakte Gutierrez in Mei 2020 een partij aan in de Featherweight divisie tegen Vince Morales. Gutierrez vocht sterk en won de partij via leg kicks TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Luke Sanders (MMA 13-3/UFC 3-3) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar in Maart 2017 gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. Sanders zou vervolgens vechten tegen Felipe Arantes. Echter werd het gevecht een dag van te voren geannuleerd in verband met ziekte van Arantes. Sanders leek vervolgens opnieuw pech te hebben na het uitvallen van Bryan Caraway. Echter was Andre Soukhamthath bereidt om in te vallen. Hierdoor vochten beide mannen tegen elkaar tijdens UFC Fresno in December 2017. Na een dominante eerste ronde van Sanders, liet hij zich wederom verrassen in de tweede ronde en verloor via KO. Sanders keerde vervolgens terug tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Patrick Williams. Sanders wist zijn losing streak te doorbreken door Williams via Unanimous Decision te verslaan. Echter ging het in Augustus 2018 wederom mis voor Sanders. Tijdens UFC Lincoln stond hij tegenover BJJ wizard Rani Yahya. Yahya bleek te sterk via Heel Hook Submission in de eerste ronde. Sanders werd vervolgens gematcht tegen voormalig Bantamweight kampioen Renan Barão in Februari 2019. Sanders won de partij via KO in de tweede ronde en kreeg daarvoor ook nog de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »