breaking news

Chris Gutierrez vs. Geraldo de Freitas toegevoegd aan UFC Montevideo

June 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Chris Gutierrez vs. Geraldo de Freitas toegevoegd aan UFC Montevideo
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij in de Bantamweight divisie toegevoegd aan de UFC Fight Night 156 card in Montevideo, Uruguay. Chris Gutierrez zal zijn opwachting maken tegen de Braziliaan Geraldo de Freitas. MMA Brasil wist de partij bekend te maken. Inmiddels hebben beide vechters het nieuws bevestigd. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Antel Arena op de Preliminary Card op 10 Augustus 2019.

Chris Gutierrez (MMA 13-3-1/UFC 1-1-0) maakte na een zeer succesvolle amateur carrière in 2013 de overstap naar de professionals. In zijn vijfde pro gevecht maakte Gutierrez zijn debuut voor Bellator MMA. Dat debuut wist hij met succes via KO in de eerste ronde te beëindigen. Gutierrez wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten aan elkaar te rijgen met twee titels in verschillende organisaties tot gevolg. Tijdens die vijf gevechten werd onder meer van UFC veteraan Aaron Phillips gewonnen en van de sterke Timur Valiev. Vervolgens verloor Gutierrez de rematch tegen Valiev en van UFC veteraan Jerrod Sanders. Vervolgens wist Gutierrez weer een winstreak van drie gevechten neer te zetten. Zo won hij via Split Decision in zijn LFA debuut tegen Mario Israel en won hij ook in een andere organisatie van Jimmy Flick. Gutierrez keerde vervolgens terug bij de LFA organisatie in Oktober 2018. Tijdens het Main Event wist hij Ray Rodriguez via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Gutierrez werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in November 2018 zijn debuut tegen Raoni Barcelos. Barcelos was echter te sterk via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gutierrez zou vervolgens in Maart 2019 vechten tegen Martin Day tijdens UFC Nashville, maar door een blessure van Day werd Ryan MacDonald de nieuwe tegenstander. Gutierrez had totaal geen problemen met de ongeslagen MacDonald en pakte via een Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de Octagon.

Embed from Getty Images

Geraldo de Freitas (MMA 12-4/UFC 1-0) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na een moeilijke start van zijn carrière waar hij vijf van in totaal negen gevechten wist te winnen heeft de Freitas inmiddels zichzelf opgewerkt tot een van de grootste talenten van Brazilië. Na drie finishes in de eerste ronde werd hij gecontracteerd door het Braziliaanse SHOOTO Brasil. Daar imponeerde hij door Zeilton Rodrigues via Unanimous Decision te verslaan. Hierdoor mocht de Freitas voor de titel vechten tegen Luciano Benicio. Ook ditmaal werd via Unanimous Decision gewonnen en pakte de Freitas de titel. In Mei 2018 vocht de Freitas in een “non-titlefight” tegen Rafael Apocalipse. Dit gevecht werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde gewonnen. De Freitas maakte vervolgens de overstap naar de UFC. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 nam hij het op tegen zijn eveneens debuterende landgenoot Felipe Colares. De Freitas vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »