breaking news

Chris Gutierrez vs. Felipe Colares toegevoegd aan UFC evenement op 9 oktober

July 1st, 2021 | by Marcel Dorff
Chris Gutierrez vs. Felipe Colares toegevoegd aan UFC evenement op 9 oktober
UFC
0

Chris Gutierrez zal op 9 oktober aanstaande terugkeren in de Octagon. De Factory X vechter gaat het opnemen tegen de Braziliaan Felipe Colares in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Fighting en is inmiddels door beide kampen bevestigd.

Chris Gutierrez (MMA 16-3-2/UFC 4-1-1) maakte na een zeer succesvolle amateur carrière in 2013 de overstap naar de professionals. In zijn vijfde pro gevecht maakte Gutierrez zijn debuut voor Bellator MMA. Dat debuut wist hij met succes via KO in de eerste ronde te beëindigen. Gutierrez wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten aan elkaar te rijgen met twee titels in verschillende organisaties tot gevolg. Tijdens die vijf gevechten werd onder meer van UFC veteraan Aaron Phillips gewonnen en van de sterke Timur Valiev. Vervolgens verloor Gutierrez de rematch tegen Valiev en van UFC veteraan Jerrod Sanders. Vervolgens wist Gutierrez weer een winstreak van drie gevechten neer te zetten. Zo won hij via Split Decision in zijn LFA debuut tegen Mario Israel en won hij ook in een andere organisatie van Jimmy Flick. Gutierrez keerde vervolgens terug bij de LFA organisatie in Oktober 2018. Tijdens het Main Event wist hij Ray Rodriguez via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Gutierrez werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in November 2018 zijn debuut tegen Raoni Barcelos. Barcelos was echter te sterk via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gutierrez zou vervolgens in Maart 2019 vechten tegen Martin Day tijdens UFC Nashville, maar door een blessure van Day werd Ryan MacDonald de nieuwe tegenstander. Gutierrez had totaal geen problemen met de ongeslagen MacDonald en pakte via een Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de Octagon. Gutierrez vocht vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 tegen Geraldo de Freitas. Gutierrez won de partij via Split Decision. Vervolgens pakte Gutierrez in Mei 2020 een partij aan in de Featherweight divisie tegen Vince Morales. Gutierrez vocht sterk en won de partij via leg kicks TKO in de tweede ronde. Gutierrez werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan Luke Sanders. Echter trok Sanders zich terug en werd Cody Durden de nieuwe tegenstander. De partij eindigde in een Draw. Gutierrez zou een half jaar later wel de overwinning over de streep trekken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Andre Ewell.

Embed from Getty Images

Felipe Colares (MMA 10-2/UFC 2-2) in Brazilië beter bekend als Felipe Cabocão maakte in 2013 zijn Pro-MMA debuut. De Braziliaan pakte in het regionale Braziliaanse circuit vijf overwinning uit evenveel partijen waarna hij werd getekend door de prestigieuze Jungle Fight organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg hij Thiago “Manchinha” Silva via TKO in de eerste ronde. Hierop volgde in April 2016 een Arm-Triangle Choke Submission overwinning op Jordano Abdon in de derde ronde. Pas anderhalf jaar later keerde Colares terug bij Jungle Fight. Echter mocht hij ditmaal voor de vacante titel vechten tegen Caio Gregorio. Colares won via Unanimous Decision en tekende vervolgens een contract bij de UFC. Tijdens zijn debuut voor de organisatie nam hij het op tegen Geraldo de Freitas tijdens UFC Fortaleza. De Freitas vocht sterk en bracht via Unanimous Decision Colares zijn eerste verliespartij van zijn Pro-MMA carrière toe. Colares keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC San Antonio in Juli 2019 nam hij het op tegen Domingo Pilarte. Colares wist de partij via Split Decision te winnen. Colares kon die overwinning in Januari 2020 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Raleigh werd verloren van Montel Jackson via Unanimous Decision. Colares werd vervolgens in November 2020 gematcht tegen Gustavo Lopez. Echter moest Colares verstek laten gaan na een positieve COVID-19 test. Colares zou vervolgens in Mei 2021 gematcht worden tegen Journey Newson. Echter moest Newson afzeggen en werd Colares gematcht tegen Luke Sanders. Echter wel een gewichtsklasse hoger in de Featherweight divisie. Colares won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »