breaking news

”Chito” Vera redt de afscheidspartij van Brad Pickett in Londen

March 11th, 2017 | by Marcel Dorff

De Ecuadoriaan Marlon ”Chito” Vera is de vervanger van de geblesseerde Henry Briones volgende week in Londen tegen Brad Pickett. Vera neemt het gevecht aan op ”one weeks notice” en red daarmee de afscheidspartij van Brad Pickett voor eigen publiek. Het gevecht tussen beide Bantamweights zal plaatsvinden op de Main Card in de O2 Arena. Vera pakte eerder dit jaar ook al een short notice partij tegen Jimmie Rivera, echter accepteerde Rivera uiteindelijk de partij niet.

Brad Pickett (MMA 25-13/UFC 5-8) behaalde zijn grootste overwinning in de WEC. Alleen wist hij destijds nog niet hoe ”huge” deze overwinning was. Hij versloeg Demetrious Johnson via Unanimous Decision. De huidige Flyweight Kampioen die onaantastbaar is gebleken de laatste jaren. Over Pickett’s UFC carrière kan gezegd worden dat hij in ieder geval altijd komt om te knokken. De Engelsman heeft maar liefst viermaal de Fight of the Night bonus in de wacht gesleept, en eenmaal de KO of the Night bonus. Pickett kan een overwinning echter goed gebruiken. Van zijn laatste zes gevechten verloor Pickett er liefst vijf. Zijn enige overwinning was een zeer controversiële Split Decision win in Londen tegen Francisco Rivera vorig jaar Maart. Pickett vocht in December 2016 tegen Urijah Faber. Urijah Faber won via Unanimous Decision en kondigde zijn afscheid aan. Nu zit Pickett in de ”Faber rol” en zal op dit evenement zijn afscheidswedstrijd vechten.

Marlon Vera (MMA 8-3-1/UFC 2-2-0) kwam in 2014 via TUF Latin America de UFC binnen. Vera won zijn eliminatiegevecht tegen Henry Briones wat hem een ticket naar de halve finale opleverde. Echter werd Vera niet ”gecleared” door de dokters in verband met een huidinfectie. TUF was dan weliswaar voorbij, maar later dat jaar maakte Vera alsnog zijn debuut voor de UFC tegen Marco Beltrán. Vera verloor via Unanimous Decision. Negen maanden later keerde Vera terug. Tijdens zijn eerste gevecht in de VS wist Vera zijn tegenstander Roman Salazar via Triangle Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Dit leverde de Ecuadoriaan de Performance of the Night bonus op. Vervolgens ging het begin 2016 mis voor ”Chito” Vera in Engeland. Davey Grant was via Unanimous Decision te sterk. Vera kreeg in dit gevecht ook nog eens een punt in mindering voor het herhaaldelijk grijpen van de handschoen van zijn tegenstander. Mede door een USADA incident en visumproblemen van zijn tegenstander Ning Guangyou werd Vera’s gevecht tegen de Chinees liefst tweemaal verplaatst. Uiteindelijk werd er toch gevochten in November 2016 tijdens het UFC evenement in Melbourne, Australië. Vera pakte via Unanimous Decision een broodnodige overwinning. Vera zou als ”late replacement” invallen voor Bryan Caraway tegen Jimmie Rivera in Januari van dit jaar. Echter zag Rivera niet het nu van deze partij en werd het gevecht gecanceld. Vera pakt dus nu opnieuw een short notice partij aan tegen Brad Pickett. Echter kunnen we deze keer zeker zijn dat Pickett de partij wél zal accepteren.

Houd MMA DNA in de gaten voor al het MMA nieuws in binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »