breaking news

Chinese Team Alpha Male vechters maken opwachting tijdens UFC Beijing

November 7th, 2018 | by Marcel Dorff
Chinese Team Alpha Male vechters maken opwachting tijdens UFC Beijing
UFC
0

De Chinese Bantamweight vechters Song Yadong en Pingyuan Liu hebben beiden een gevecht gepland staan voor UFC Fight Night 141 in Beijing, China op 24 November 2018. Song Yadong werd eerder al gekoppeld aan Frankie Saenz. Echter is de Amerikaan geblesseerd geraakt en wordt vervangen door nieuwkomer Vince Morales. Eveneens zal ook Pingyuan Liu zijn opwachting maken. Hij neemt het op tegen eveneens een UFC debutant namelijk Martin Day. Beide gevecht zullen plaatsvinden in de Octagon van de Cadillac Arena.

Song Yadong vs. Vince Morales

Song Yadong (MMA 13-4-0-1/UFC 2-0-0-0) is een Chinese vechter die vooral bekend was in het regionale MMA circuit in China. Song vocht voor onder meer organisaties als WUFF, WLF en Kunlun Fight. Eenmaal kwam hij uit voor de M-1 Global organisatie. Song is een allround vechter en kan zowel op de grond als staan uit de voeten. Tijdens zijn meest recente gevecht voordat hij bij de UFC tekende versloeg hij de Let Edgars Skrivers via Unanimous Decision. Song maakte zijn UFC debuut tegen Bharat Kandare tijdens UFC Shanghai in November 2017. Song viel in voor zijn geblesseerde teamgenoot Pingyuan Liu. Song won het gevecht in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Song wilde vervolgens zijn technieken verbeteren en sloot zich aan bij Team Alpha Male. Tijdens UFC Singapore in Juni 2018 keerde Song terug in de Octagon tegen de Braziliaan Felipe Arantes. Song vocht sterk en wist vlak voor het einde van de tweede ronde Arantes hard via een ellenboog te raken. Arantes ging out en Song pakte zijn tweede overwinning. Die overwinning werd nog eens extra in het zonnetje gezet met de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Song vechten tijdens UFC Beijing tegen Frankie Saenz. Echter door de blessure van de Amerikaan treft Song UFC debutant Vince Morales.

Embed from Getty Images

Vince Morales (MMA 8-2/UFC 0-0) is een MMA vechter die na een succesvolle amateur carrière van twee jaar in 2015 overstapte naar de professionals. Morales vocht vooral zijn gevechten bij de Front Street Fights organisatie in Boise, Idaho. Hier wist Morales in zijn zesde gevecht ook de titel te winnen. Morales kwam in 2016 ook uit voor Bellator MMA. Daar pakte hij via TKO in de derde ronde de overwinning tegen Hamilton Ash. Na een winstreak van vijf gevechten te hebben neergezet werd Morales uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Morales stond tegenover Domingo Pilarte. Na een zeer sterke eerste ronde waar Morales zijn tegenstander bijna meerdere malen wist te finishen ging het in de tweede ronde echter mis. Pilarte won via een Rear Naked Choke Submission. Morales wist vervolgens in September 2018 bij Bellator MMA zijn tegenstander Justin Hugo via Unanimous Decision te verslaan. Morales heeft nu alsnog een UFC contract binnengesleept.

Embed from Getty Images

Pingyuan Liu vs. Martin Day

Pingyuan Liu (MMA 14-4/UFC 1-0) is een Chinese vechter die in 2010 zijn Pro-MMA carrière begon. Na een moeizame start waar de Chinees drie van zijn eerste vier wedstrijden verloor ging het uiteindelijk een stuk beter. Liu die nog nooit buiten China vocht (alvorens bij de UFC te tekenen) heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten. Onder meer Beno Adamia en Nikolai Baikin moesten het onderspit delven. Tijdens het gevecht tegen Baikin pakte Liu de WLF WARS titel. Liu zou vervolgens in November 2017 zijn UFC debuut maken in Shanghai tegen Bobby Nash. Echter gooide een blessure roet in het eten. Liu maakte vervolgens zijn debuut voor de UFC in Juli 2018 in Hamburg tegen de Pool Damian Stasiak. Liu vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Martin Day (MMA 9-2/UFC 0-0) is een in Japan geboren Hawaiiaan. Day maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut bij de Hawaiiaanse organisatie Destiny Na Koa. Day wist zes van zijn eerste zeven partijen winnend af te sluiten en werd uitgenodigd om mee te doen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. TUF veteraan Jaime Alvarez was de tegenstander. Day had het moeilijk en verloor de partij via Unanimous Decision. Echter heeft Day sindsdien een indrukwekkende serie neergezet van drie overwinningen waaronder een titeloverwinning bij de URCC organisatie tegen de op dat moment ongeslagen Brady Huang. Day zal nu zijn UFC debuut maken.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »