breaking news

Cheick Kongo ontmoet Augusto Sakai tijdens Bellator 179 in Londen

April 25th, 2017 | by Marcel Dorff
Cheick Kongo ontmoet Augusto Sakai tijdens Bellator 179 in Londen
Bellator MMA
0

Eerder op de avond wist het Braziliaanse Gazeta do Povo te melden dat Cheick Kongo het op 19 Mei 2017 zal opnemen tegen Augusto Sakai. Het Heavyweightgevecht zal plaatsvinden tijdens Bellator 179 in Londen, Engeland. Beide mannen ontmoeten elkaar in de SSE Arena op de Main Card van het evenement.

Cheick Kongo (MMA 26-10-2/Bellator 8-2-0) kwam in 2013 de organisatie binnen. Kongo kwam over van de UFC waar hij liefst zeven jaar zijn brood verdiende. Kongo won in zijn UFC tijd onder meer van mannen als Matt Mitrione, Pat Barry en Mirko CroCop, maar steeds als hij op het randje stond om de Top 8 binnen te geraken ging het mis voor Kongo. In Bellator heeft Kongo tot noch toe veel succes gehad. Met een 8-2 record behoort Kongo tot een van de betere vechters in zijn gewichtsklasse. Kongo vocht eenmaal voor de Bellator Heavyweight titel tegen Vitaly Minakov. Dit gevecht ging verloren via Unanimous Decision. Kongo heeft op dit moment een winstreak van vier gevechten met onder andere een overwinning tegen oud Bellator Kampioen en huidig UFC Heavyweight Alexander Volkov. Tijdens zijn laatste gevecht eerder dit jaar versloeg Kongo in een zeer langdradige wedstrijd de Engelsman Oli Thompson via Unanimous Decision.

Augusto Sakai (MMA 9-0-1/Bellator 4-0-1) is een Braziliaan van Japanse afkomst die al sinds 2013 voor Bellator MMA vecht. Sakai is nog altijd ongeslagen. Tijdens zijn debuut versloeg Sakai de Amerikaan Rob Horton via KO in de tweede ronde. Vervolgens maakte Sakai een uitstapje naar een Braziliaanse organisatie alvorens hij anderhalf jaar later weer terugkeerde bij Bellator. Ditmaal werd Matt Frembling via TKO verslagen. Iets minder dan een jaar later versloeg Sakai de sterke Daniel Gallemore via TKO. Gallemore is op dit moment de Victory FC Heavyweight Kampioen. Eind 2015 werd ook gewonnen via Unanimous Decision van Alex Huddleston. Vervolgens zou Sakai het opnemen tegen Cheick Kongo, echter ging het gevecht vanwege een blessure niet door. In zijn meest recente pot kwam Sakai niet verder dan een Majority Draw tegen Dan Charles. De scorecards voor dat gevecht waren enigszins opvallend : 30-26, 28-28 & 28-28.

Comments are closed.

Translate »