breaking news

Chase Sherman maakt UFC comeback tegen nieuwkomer Ike Villanueva op 13 mei

May 2nd, 2020 | by Marcel Dorff
Chase Sherman maakt UFC comeback tegen nieuwkomer Ike Villanueva op 13 mei
UFC
0

De UFC blijft de evenementen van 13 mei en 16 mei aanvullen. Chase Sherman keert terug in de Octagon op 13 mei aanstaande in de Heavyweight divisie tegen promotionele nieuwkomer Ike Villanueva. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Vystar Veterans Memorial Arena in Jacksonville, Florida. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC Fight Night 175. MMA Junkie wist de partij te melden.

Chase Sherman (MMA 14-6/UFC 2-5) maakte in Augustus 2016 zijn debuut voor de UFC. Sherman won al zijn negen gevechten voordat hij de UFC binnen kwam via (T)KO. Hij stond tegenover Justin Ledet die eveneens zijn UFC debuut maakte. Ledet bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Sherman, de voormalig FFI kampioen moest het vervolgens opnemen tegen Walt Harris. Ook dit keer wist Sherman niet te overtuigen en verloor hij via KO in de tweede ronde. Sherman zou het vervolgens op short notice gaan opnemen tegen Dmitry Poberezhets, echter raakte Poberezhets geblesseerd en kreeg hij nieuwkomer Rashad Coulter als tegenstander toegewezen. Beide mannen maakten er een spektakelstuk van. Uiteindelijk wist Sherman het gevecht te beslissen via TKO in de derde ronde. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus toegewezen. Sherman zou vervolgens in Juli 2017 op short notice invallen voor Christian Colombo tegen de Pool Damian Grabowski. Sherman had weinig moeite met de Pool en wist betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision zijn tweede overwinning in de Octagon veilig te stellen. Vervolgens keerde Sherman in November 2017 terug tijdens UFC Shanghai tegen Shamil Abdurakhimov. Abdurakhimov bleek te sterk en won vroeg in de eerste ronde via KO. Sherman kon ook vervolgens in April 2018 het tij niet keren. Tijdens UFC Atlantic City werd via Unanimous Decision verloren van Justin Willis. Nadat vervolgens ook in September 2018 werd verloren van Augusto Sakai werd het contract van Sherman met de UFC beëindigd. Sherman won vervolgens drie partijen bij de Island Fights organisatie, en pakte eveneens de Bare Knuckle FC titel. Sherman zal in Mei 2020 terugkeren in de Octagon.

Embed from Getty Images

Ike Villanueva (MMA 16-9/UFC 0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2008. Villanueva vocht veel partijen in het regionale circuit van Texas. Tot en met 2017 vocht Villanueva in de Middleweight divisie. Zo wist hij onder meer partijen te winnen bij Legacy FC en Fury FC. Ook won Villanueva zijn Bellator MMA debuut in 2016. Het zou bij die ene partij blijven voor Bellator. Vanaf 2019 vecht Villanueva in de Heavyweight divisie. Na een overwinning bij Fury FC tegen Juan Torres mocht Villanueva voor de Heavyweight titel vechten tegen UFC veteraan Roger Narvaez. Villanueva won de partij in de eerste ronde via KO. Die titel werd uiteindelijk eenmaal succesvol verdedigd. Ook UFC veteraan Rashad Coulter werd in de eerste ronde verslagen. Villanueva zal nu zijn UFC debuut gaan maken.

Dana White's Contender Series: Heavyweight candidates for Season 4

Check hieronder de card op 13 mei.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »