breaking news

Chase Hooper vs. Steven Peterson toegevoegd aan UFC 263 op 12 juni

April 27th, 2021 | by Marcel Dorff
Chase Hooper vs. Steven Peterson toegevoegd aan UFC 263 op 12 juni
UFC
0

Chase Hooper maakt op 12 juni aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De jonge twintiger gaat het opnemen tegen Steven Peterson in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie tijdens UFC 263. BJPenn.com maakte de partij bekend.

Chase Hooper (MMA 10-1-1/UFC 2-1-0) startte na een ongeslagen amateur carrière van een jaar in 2017 zijn Pro-MMA carrière. Hooper imponeerde in zijn eerste vijf gevechten met overwinningen op onder meer Brett Malone en Drew Brokenshire. Hooper wist eveneens titels te winnen bij de Dominate FC organisatie en de Combat Games promotie. Met minder dan een jaar pro ervaring werd Hooper uitgenodigd om mee te doen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Hooper nam het op tegen Canaan Kawaihae. Hooper imponeerde met een Unanimous Decision overwinning. UFC president Dana White achtte Hooper echter nog niet klaar voor de UFC en bood hem een developmental deal aan. Dit houdt in dat de UFC zijn matchmaking doet in regionale organisaties en dat Hooper van alle faciliteiten gebruik mag maken van de UFC Performance Institute. Hooper kwam in zijn eerste gevecht na de Contender Series niet verder dan een Draw tegen Lashawn Alcocks. Echter wist hij vervolgens tweemaal te winnen met als hoogtepunt zijn overwinning tegen Luis Gomez in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens maakte Hooper bijna anderhalf jaar na zijn Dana White’s Contender Series gevecht zijn UFC debuut in December 2019 tegen Daniel Teymur. Hooper won het gevecht in de eerste ronde via TKO. Helaas moest Hooper in Juni 2020 zijn eerste professionele verlies incasseren. Via Unanimous Decision werd verloren van Alex Caceres. Hooper zou zicht uiteindelijk een half jaar later revancheren. Hooper tegenstander Peter Barrett in de derde ronde te finishen via een Heel Hook Submission. Een broodnodige finish aangezien Barrett de eerste twee rondes naar zich had toegetrokken.

Embed from Getty Images

Steven Peterson (MMA 18-9/UFC 2-3) begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. In het Texaanse MMA circuit wist Peterson hoge ogen te gooien. Na vijf overwinningen in zijn eerste zes gevechten maakte Peterson de overstap naar de Legacy FC organisatie. Peterson vocht in een tijdsbestek van vijf jaar liefst tienmaal voor de organisatie. Peterson wist de in 2016 de titel te veroveren door Manny Vazquez te verslaan. Doordat Legacy FC en RFA fuseerden in LFA vocht Peterson voor de allereerste LFA Bantamweight titel tegen de RFA Kampioen Leandro Higo. Peterson verloor het gevecht begin 2017 via Unanimous Decision. Nadat Peterson zijn tweede gevecht voor de LFA organisatie wel wist te winnen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de zevende week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Peterson en zijn tegenstander Benito Lopez wisten een van de beste gevechten van de serie neer te zetten. De overwinning ging uiteindelijk via Split Decision naar Lopez. Peterson keerde terug naar de LFA organisatie en won in December 2017 via TKO in de tweede ronde van Dustin Winter. Echter kreeg Peterson vervolgens alsnog een contract van de UFC om het in Austin op te nemen tegen Humberto Bandenay. Bandenay viel echter geblesseerd uit en werd een week van te voren vervangen door Brandon Davis. In een zeer aantrekkelijke partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Peterson uiteindelijk via Unanimous Decision. Uiteindelijk pakte Stevenson tijdens zijn tweede partij voor de UFC wel de overwinning. Tijdens de TUF 27 Finale werd gewonnen van Matt Bessette via Split Decision. Peterson kon echter in zijn daarop volgende partij niet overtuigen. Tijdens UFC Nashville in Maart 2019 werd verloren van Luis Peña. Helaas voor Peterson kwam daar in Juli 2019 een nieuwe verliespartij bij. Tijdens UFC San Antonio werd in een gelijkwaardige partij verloren van Alex Cáceres via Unanimous Decision. Twee maanden later keerde Peterson alweer terug in de Octagon tijdens UFC Mexico City tegen de Mexicaan Martin Bravo. Peterson wist via een fantastische Spinning Back Fist KO in de tweede ronde de overwinning te pakken en ook de Performance of the Night bonus. Peterson zou vervolgens door de UFC ingepland worden tegen zowel Aalon Cruz als Seung Woo Choi. Beide partijen kon Peterson niet vechten in verband met blessures.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »