breaking news

Chase Hooper vs. Peter Barrett toegevoegd aan UFC 256 evenement in Las Vegas

October 26th, 2020 | by Redactie
Chase Hooper vs. Peter Barrett toegevoegd aan UFC 256 evenement in Las Vegas
UFC
0

De talentvolle Chase Hooper maakt op 12 december zijn opwachting in de Octagon. In de Featherweight divisie treft hij Peter Barrett die op zoek is naar zijn eerste overwinning in de UFC. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal deel uit maken van de UFC 256 card. MMA Fighting wist de partij te melden.

Chase Hooper (MMA 9-1-1/UFC 1-1-0) startte na een ongeslagen amateur carrière van een jaar in 2017 zijn Pro-MMA carrière. Hooper imponeerde in zijn eerste vijf gevechten met overwinningen op onder meer Brett Malone en Drew Brokenshire. Hooper wist eveneens titels te winnen bij de Dominate FC organisatie en de Combat Games promotie. Met minder dan een jaar pro ervaring werd Hooper uitgenodigd om mee te doen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Hooper nam het op tegen Canaan Kawaihae. Hooper imponeerde met een Unanimous Decision overwinning. UFC president Dana White achtte Hooper echter nog niet klaar voor de UFC en bood hem een developmental deal aan. Dit houdt in dat de UFC zijn matchmaking doet in regionale organisaties en dat Hooper van alle faciliteiten gebruik mag maken van de UFC Performance Institute. Hooper kwam in zijn eerste gevecht na de Contender Series niet verder dan een Draw tegen Lashawn Alcocks. Echter wist hij vervolgens tweemaal te winnen met als hoogtepunt zijn overwinning tegen Luis Gomez in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens maakte Hooper bijna anderhalf jaar na zijn Dana White’s Contender Series gevecht zijn UFC debuut in December 2019 tegen Daniel Teymur. Hooper won het gevecht in de eerste ronde via TKO. Helaas moest Hooper in Juni 2020 zijn eerste professionele verlies incasseren. Via Unanimous Decision werd verloren van Alex Caceres.

Embed from Getty Images

Peter Barrett (MMA 11-4/UFC 0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor het bekende Team Sityodtong in Boston, Massachusetts. “Slippery Pete” begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Barrett vocht vooral in de EastCoast scene van het MMA. Zo wist hij een record bij elkaar te vechten van acht overwinningen in evenveel optredens. Vervolgens had Barrett een slechte periode en won hij slechts een van in totaal vier partijen. Barrett zou vervolgens een contract voor een gevecht tekenen bij Bellator MMA. Echter bleef zijn debuut uit nadat tegenstander Blair Tugman werd gepakt op verboden middelen. Barrett keerde vervolgens in Juni 2019 terug bij Cage Titans. Barrett versloeg Zach DiSabatino via TKO en werd door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Barrett nam het op tegen de ongeslagen Zuid-Koreaan Sang Hoon Yoo. Yoo maakte het Barrett vooral in de eerste ronde erg moeilijk. Echter wist Barrett zich te herpakken en via Unanimous Decision de partij te winnen. Dana White gaf Barrett uiteindelijk een UFC contract. Barrett zou vervolgens in April 2020 zijn UFC debuut gaan maken tegen de Schot Danny Henry. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Barrett werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan Steve Garcia Jr. Echter trok Garcia Jr. zich terug en werd vervangen door Youssef Zalal. Barrett verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »