breaking news

Chas Skelly vs. Mark Striegl toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari

November 5th, 2021 | by Marcel Dorff
Chas Skelly vs. Mark Striegl toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight partij toegevoegd aan het evenement op 19 februari. Chas Skelly gaat zijn opwachting maken tegen Mark Striegl die een gewichtsklasse omhoog gaat. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Striegl maakte de partij bekend via Instagram. De partij is inmiddels door beide kampen bevestigd.

Chas Skelly (MMA 18-3-0-1/UFC 7-3-0-1) kwam de UFC binnen met een record van elf overwinningen en nul verliespartijen. Skelly kwam onder anderen uit voor Legacy FC en Bellator MMA voordat hij naar de UFC ging. In 2014 maakte hij zijn UFC debuut tegen de eveneens ongeslagen Mirsad Bektic. Bektic zou het gevecht winnen via Majority Decision en Skelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toebrengen. Vervolgens wist Skelly een winstreak van vier gevechten op te bouwen met stoppage wins tegen Tom Niinimaki, Jim Alers en Kevin Souza. Echter ging het in Maart 2016 mis via Unanimous Decision tegen de gerankte Darren Elkins. Skelly herstelde echter fenomenaal in zijn daarop volgende gevecht in September 2016. Binnen twintig seconden wist Skelly via een Anaconda Choke Submission de Venezolaan Maximo Blanco te finishen. Dit leverde Skelly de Performance of the Night bonus op. In Februari 2017 nam Skelly het op tegen MMA Lab’s Chris Gruetzemacher. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Skelly ook dit gevecht tot een goed einde te brengen. Skelly werd vervolgens ingeroosterd tegen Jason Knight tijdens UFC 211 in Dallas, Texas. Skelly vocht elf maal in Texas, en won elf maal. Hij kon hier echter geen twaalf uit twaalf van maken. Jason Knight was via TKO in de derde ronde te sterk voor Skelly. Skelly keerde vervolgens pas anderhalf jaar later terug in de Octagon. Tijdens UFC Denver in November 2018 was UFC debutant Bobby Moffett de tegenstander. Skelly kwam in de tweede ronde vast te zitten in een D’Arce Choke Submission. Echter tikte Skelly niet af. De scheidsrechter dacht dat Skelly out was, maar dit bleek niet zo te zijn. Ondanks dit gegeven werd de winst aan Moffett toegewezen. Ruim twee jaar na dato werd de partij alsnog omgezet in een No Contest. Skelly werd vervolgens in Juni 2019 gematcht tegen Jordan Griffin tijdens UFC Minneapolis. Skelly raakte echter geblesseerd waardoor hij zich moest afmelden. De partij werd opnieuw ingepland voor UFC Vancouver in September 2019. Skelly won de partij via Unanimous Decision. Skelly zou vervolgens vechten in Januari 2020 tegen Grant Dawson. Echter werd het gevecht tijdens Fight Week in verband met een USADA kwestie van Dawson gecanceld. De UFC plande echter de partij opnieuw in voor Februari 2020 tijdens UFC Norfolk. Echter was het ditmaal Skelly die in verband met een blessure moest afzeggen. Skelly werd vervolgens in Februari 2021 gekoppeld aan Jamall Emmers. De partij werd echter last minute gecanceld in verband met een rugblessure van Emmers. Helaas moest Skelly zich vervolgens in Oktober 2021 terugtrekken uit een partij tegen Mike Trizano in verband met een blessure.

Embed from Getty Images

Mark Striegl (MMA 18-3-0-1/UFC 0-1-0-0) is een Filipijnse MMA vechter die zijn carrière begon in 2009. Striegl wist zijn eerste tien partijen te winnen en tekende bij de PXC organisatie. Striegl won zijn eerste twee partijen bij de PXC, maar verloor de partij om de titel tegen Jang Yong Kim. Striegl zou vervolgens een partij winnen van Kai Kara-France om in 2014 bij ONE Championship te tekenen. Striegl won twee van in totaal drie gevechten voor ONE Championship, maar zou in 2017 een contract tekenen voor de URCC organisatie in zijn thuisland de Filipijnen. Striegl werd een van de bekendste gezichten van de organisatie en won drie partijen op rij waaronder de Featherweight titel. Uiteindelijk tekende Striegl in 2020 een contract bij de UFC. Helaas moest Striegl in Augustus 2020 zijn debuutpartij tegen Timur Valiev in verband met een COVID-19 besmetting afzeggen. Hierdoor kwam hij twee maanden later pas in actie tegen Said Nurmagomedov. Striegl ging KO in de eerste ronde. Vervolgens zou Striegl gematcht worden in April 2021 tegen Johnny Munoz. Echter trok Striegl zich terug.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »