breaking news

Charles Rosa vs. Darrick Minner toegevoegd aan UFC evenement op 20 februari 2021

December 19th, 2020 | by Redactie
Charles Rosa vs. Darrick Minner toegevoegd aan UFC evenement op 20 februari 2021
UFC
0

Charles Rosa maakt op 20 februari aanstaande zijn opwachting in de Octagon. “Boston Strong” maakt die avond zijn opwachting tegen Darrick Minner. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie in de Featherweight divisie. MMA Island wist het gevecht bekend te maken, wij kunnen het nieuws bevestigen.

Charles Rosa (MMA 13-4/UFC 4-4) kwam in 2014 over van CES MMA. De ongeslagen Rosa nam het op short notice op tegen de Duitser Dennis Siver. Ondanks dat Rosa goed meekwam met de routinier verloor hij via Unanimous Decision. Het gevecht was wel zeer leuk om naar te kijken. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Drie maanden later keerde Rosa alweer terug in de Octagon. Ditmaal was Sean Soriano de tegenstander. Via een schitterende D’Arce Choke Submission won Rosa in de derde ronde in zijn geliefde Boston. In de zomer van 2015 werd Rosa gekoppeld aan de TUF Latin America 1 Winnaar Yair Rodríguez. Rosa was favoriet bij het ingaan van deze wedstrijd, maar verloor uiteindelijk via Split Decision van de inmiddels toekomstige Mexicaanse ster van de UFC. Opnieuw leverde een verliespartij Rosa in ieder geval de Fight of the Night bonus op. Rosa’s voorlaatste partij was begin 2016 tegen Kyle Bochniak in Boston, Massachusetts. Rosa won via Unanimous Decision tegen Bochniak die op short notice het gevecht had aangenomen. Rosa trainde voor veel van zijn UFC gevechten bij Stefan Berkenpas in de Mejiro Gym Friesland. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York nam Rosa het op tegen de ongeslagen Shane Burgos. In een zeer attractief gevecht verloor Rosa uiteindelijk in de derde ronde via TKO. En net als in zijn voorgaande twee verliespartijen kreeg Rosa opnieuw de Fight of the Night bonus toegekend. Rosa zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Saitama, echter werd zijn tegenstander Mizuto Hirota niet goedgekeurd door de commissie waardoor het gevecht 24 uur van te voren werd gecanceld. Rosa moest zich vervolgens in Januari 2018 ook terugtrekken uit een gevecht tegen Dan Ige tijdens UFC 220 in Boston. Rosa maakte na ruim 2.5 jaar zijn comeback tijdens UFC Boston in Oktober 2019 tegen Manny Bermudez. Rosa imponeerde met een Armbar Submission in de eerste ronde. Hij kreeg voor de overwinning eveneens de Performance of the Night bonus. Rosa werd vervolgens gekoppeld aan Bryce Mitchell tijdens UFC Oklahoma City. Echter werd het gevecht in verband met COVID-19 verschoven naar Mei 2020. Rosa had weinig in te brengen en verloor via Unanimous Decision. Een maand later wist Rosa wel te winnen. Via een zwaar bevochten Split Decision werd Kevin Aguilar verslagen.

Embed from Getty Images

Darrick Minner (MMA 25-11/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA debuut maakte. Minner is een van de meest actieve vechters in het regionale MMA circuit. Zo vocht hij voor organisaties als RFA, LFA, Dynasty Combat Sports en Victory FC. Na een knappe overwinning tegen UFC veteraan Clay Collard in 2018 werd Minner uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Minner verloor echter van Herbert Burns. Minner keerde terug in het regionale circuit en wist tweemaal achter elkaar te winnen. Eveneens pakte hij de titel bij de DCS organisatie. Minner zou vervolgens een kans op short notice van de UFC krijgen in Februari 2020. Minner verloor echter zijn UFC debuut in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission tegen Grant Dawson. Vervolgens zou Minner in Juni 2020 terugkeren in de Octagon tegen oude rivaal Jordan Griffin. Echter werd Minner om medische redenen van de partij gehaald. Minner pakte in September 2020 uiteindelijk wel zijn eerste overwinning in de UFC. Via een Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd de Canadees TJ Laramie verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »