breaking news

Charles Rosa vs. Damon Jackson toegevoegd aan UFC evenement op 9 oktober

August 25th, 2021 | by Marcel Dorff
Charles Rosa vs. Damon Jackson toegevoegd aan UFC evenement op 9 oktober
UFC
0

Charles Rosa zal op 9 oktober aanstaande zijn opwachting maken in de Octagon. “Boston Strong” staat op die dag in de Octagon tegen Damon Jackson in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Island maakte de partij bekend.

Damon Jackson (MMA 18-4-1-1/UFC 1-2-1-1) maakte in 2012 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan wist meteen vanaf de start te imponeren en wist in zijn negende partij al de Legacy FC titel te pakken door UFC veteraan Leonard Garcia via Arm-Triangle Choke Submission te verslaan. Dit was voor de UFC genoeg bewijs om Jackson met een 9-0 record te contracteren. Jackson kon echter niet overtuigen. In drie optredens wist Jackson niet te winnen en werd zijn contract ontbonden. Jackson keerde terug bij Legacy FC. De organisatie ging samen met de RFA en werd omgedoopt tot het gloednieuwe LFA. Jackson vocht voor de inaugurele titel, maar verloor van Kevin Aguilar. Na vervolgens vier Submission overwinningen op rij te hebben gepakt werd de Interim titel gewonnen tegen Nate Jennerman. Jackson tekende vervolgens bij de PFL om mee te doen aan het 1 miljoen dollar toernooi. Jackson ging zwaar KO in zijn debuut partij tegen Movlid Khaibulaev. Jackson won een jaar later zijn Main Event partij tegen Mauro Chaulet bij de LFA organisatie. Mede doordat de UFC een tegenstander nodig had voor Mirsad Bektic keerde Jackson terug in de Octagon. Jackson pakte de grootste overwinning tot dan toe uit zijn carrière door Mirsad Bektic te stoppen via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Jackson kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Helaas voor Jackson kon hij die sterke prestatie geen goed vervolg geven. In December 2020 werd verloren via KO tegen Ilia Topuria. Jackson zou vervolgens gematcht worden in Mei 2021 tegen TJ Laramie. Echter raakte Laramie geblesseerd en werd Luke Sanders de nieuwe tegenstander. Echter zou vervolgens Jackson om onbekende redenen niet kunnen vechten.

Embed from Getty Images

Charles Rosa (MMA 14-5/UFC 5-5) kwam in 2014 over van CES MMA. De ongeslagen Rosa nam het op short notice op tegen de Duitser Dennis Siver. Ondanks dat Rosa goed meekwam met de routinier verloor hij via Unanimous Decision. Het gevecht was wel zeer leuk om naar te kijken. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Drie maanden later keerde Rosa alweer terug in de Octagon. Ditmaal was Sean Soriano de tegenstander. Via een schitterende D’Arce Choke Submission won Rosa in de derde ronde in zijn geliefde Boston. In de zomer van 2015 werd Rosa gekoppeld aan de TUF Latin America 1 Winnaar Yair Rodríguez. Rosa was favoriet bij het ingaan van deze wedstrijd, maar verloor uiteindelijk via Split Decision van de inmiddels toekomstige Mexicaanse ster van de UFC. Opnieuw leverde een verliespartij Rosa in ieder geval de Fight of the Night bonus op. Rosa’s voorlaatste partij was begin 2016 tegen Kyle Bochniak in Boston, Massachusetts. Rosa won via Unanimous Decision tegen Bochniak die op short notice het gevecht had aangenomen. Rosa trainde voor veel van zijn UFC gevechten bij Stefan Berkenpas in de Mejiro Gym Friesland. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York nam Rosa het op tegen de ongeslagen Shane Burgos. In een zeer attractief gevecht verloor Rosa uiteindelijk in de derde ronde via TKO. En net als in zijn voorgaande twee verliespartijen kreeg Rosa opnieuw de Fight of the Night bonus toegekend. Rosa zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Saitama, echter werd zijn tegenstander Mizuto Hirota niet goedgekeurd door de commissie waardoor het gevecht 24 uur van te voren werd gecanceld. Rosa moest zich vervolgens in Januari 2018 ook terugtrekken uit een gevecht tegen Dan Ige tijdens UFC 220 in Boston. Rosa maakte na ruim 2.5 jaar zijn comeback tijdens UFC Boston in Oktober 2019 tegen Manny Bermudez. Rosa imponeerde met een Armbar Submission in de eerste ronde. Hij kreeg voor de overwinning eveneens de Performance of the Night bonus. Rosa werd vervolgens gekoppeld aan Bryce Mitchell tijdens UFC Oklahoma City. Echter werd het gevecht in verband met COVID-19 verschoven naar Mei 2020. Rosa had weinig in te brengen en verloor via Unanimous Decision. Een maand later wist Rosa wel te winnen. Via een zwaar bevochten Split Decision werd Kevin Aguilar verslagen. Vervolgens verloor Rosa in Februari 2021 tegen Darrick Minner. Rosa wist zich vier maanden later te revancheren met een Split Decision win tegen Justin Jaynes.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »