breaking news

Charles Rosa treft Mizuto Hirota tijdens UFC Japan

August 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft officieel naar buiten gebracht dat American Top Team vechter Charles Rosa op 23 September 2017 zijn rentree zal maken in de Octagon. Hij neemt het op in de Featherweight divisie tegen de Japanner Mizuto Hirota. Beide mannen treffen elkaar die avond op de Preliminary Card in de Saitama Super Arena.

Charles Rosa (MMA 11-3/UFC 2-3) kwam in 2014 over van CES MMA. De ongeslagen Rosa nam het op short notice op tegen de Duitser Dennis Siver. Ondanks dat Rosa goed meekwam met de routinier verloor hij via Unanimous Decision. Het gevecht was wel zeer leuk om naar te kijken. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Drie maanden later keerde Rosa alweer terug in de Octagon. Ditmaal was Sean Soriano de tegenstander. Via een schitterende D’Arce Choke Submission won Rosa in de derde ronde in zijn geliefde Boston. In de zomer van 2015 werd Rosa gekoppeld aan de TUF Latin America 1 Winnaar Yair Rodríguez. Rosa was favoriet bij het ingaan van deze wedstrijd, maar verloor uiteindelijk via Split Decision van de inmiddels toekomstige Mexicaanse ster van de UFC. Opnieuw leverde een verliespartij Rosa in ieder geval de Fight of the Night bonus op. Rosa’s voorlaatste partij was begin 2016 tegen Kyle Bochniak in Boston, Massachusetts. Rosa won via Unanimous Decision tegen Bochniak die op short notice het gevecht had aangenomen. Rosa trainde voor veel van zijn UFC gevechten bij Stefan Berkenpas in de Mejiro Gym Friesland. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York nam Rosa het op tegen de ongeslagen Shane Burgos. In een zeer attractief gevecht verloor Rosa uiteindelijk in de derde ronde via TKO. En net als in zijn voorgaande twee verliespartijen kreeg Rosa opnieuw de Fight of the Night bonus toegekend.

Mizuto Hirota (MMA 18-7-2/UFC 1-2-1) heeft zeer veel titels in andere organisaties. Zo heeft hij de Shooto Pacific Rim, Sengoku RC & DEEP titel in zijn bezit. Allemaal hoog aangeschreven MMA organisaties in Azië. In de UFC heeft Hirota tot dusver echter minder succes gehad. Na verliespartijen tegen Rani Yahya en Rodrigo Damm werd het contract van de Japanner verscheurd. Echter wist Hirota via een deelname aan de show ”UFC Road to Japan” zijn plekje terug te veroveren in de organisatie. De Finale van de show eindige in een Draw tussen Hirota en Teruto Ishihara, waardoor Hirota nog steeds wachtte op zijn eerste officiële UFC overwinning. Die overwinning kwam uiteindelijk in December 2016. UFC veteraan Cole Miller werd via Unanimous Decision verslagen waarna Hirota eindelijk zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hirota is bij veel MMA fans bekend als de man die zijn arm liet breken in een Hammerlock Submission door Shinya Aoki een aantal jaren terug in Dynamite!!! Aoki stak vervolgens zijn middenvinger op naar Hirota omdat hij kwaad was dat hij niet aftikte, waardoor Aoki genoodzaakt was om zijn arm te breken.

Comments are closed.

Translate »