breaking news

Charles Oliveira treft Dustin Poirier tijdens eerste titelverdediging

October 5th, 2021 | by Jamal Boussenaf
Charles Oliveira treft Dustin Poirier tijdens eerste titelverdediging
UFC
0

UFC lightweight kampioen Charles Oliveira gaat op 11 december, tijdens UFC 269, voor het eerst zijn lightweight titel, tegen Dustin Poirier, verdedigen. MMA Fighting wist eerder te melden dat de vechters een mondeling akkoord hadden, nu is het gevecht bevestigd. UFC 269 zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena te Las Vegas.

Charles Oliveira vecht sinds 2010 onder het vaandel van de UFC. De Braziliaan mocht na zevenentwintig gevechten en een winstreeks van acht partijen eindelijk voor de UFC lightweight titel vechten. “Do Bronx” nam het in mei, tijdens UFC 262, op tegen Michael Chandler, die hij in de tweede ronde via een TKO wist te verslaan en zich zo kroonde tot UFC lightweight kampioen.

Dustin Poirier krijgt een tweede kans om het lightweight goud te pakken. “The Diamond” verloor in 2019, als titeluitdager, het gevecht van de toenmalig kampioen Khabib Nurmagomedov. Maar na een unanimous decision winst tegen Dan Hooker en twee TKO overwinningen op Conor McGregor mag Poirier zich opmaken voor een nieuwe titelstrijd.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »