breaking news

Charles Oliveira keert terug naar Lightweight en ontmoet Will Brooks in Buffalo

February 12th, 2017 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht werd bekend dat Will Brooks het in Buffalo, New York zal gaan opnemen tegen de Braziliaan Charles Oliveira. Het Lighweightgevecht zal plaatsvinden op 8 April 2017 in het KeyBank Center. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 210.

Will Brooks (MMA 19-2/UFC 1-1) was in 2016 een van de meest opmerkelijk nieuwelingen binnen de UFC. Brooks kwam over van Bellator MMA waar hij van 2014 tot 2015 de Lightweight Kampioen was. Brooks verloor in zijn tien Bellator partijen slechts eenmaal. In Bellator wist hij onder meer te winnen van mannen als Michael Chandler, Marcin Held & Alexander Sarnavskiy. Tijdens International Fight Week in 2016 maakte Brooks zijn debuut op short notice tegen Ross Pearson. Brooks wist uiteindelijk via Unanimous Decision zijn UFC debuut winnend af te sluiten. Vervolgens werd Brooks gekoppeld aan Alex ”Cowboy” Oliveira. Oliveira was te zwaar tijdens de weging, iets waar Brooks zich mateloos aan ergerde. Oliveira wist uiteindelijk te profiteren van een gekneusde/gebroken rib van Brooks en het gevecht in de derde ronde te finishen. Brooks zal zich willen revancheren tegen Charles Oliveira.

Charles Oliveira (MMA 21-7-0-1/UFC 9-7-0-1) heeft er inmiddels alweer ruim 6 jaar opzitten binnen de UFC. Oliveira kwam binnen als ongeslagen vechter en had een flitsend debuut in de UFC. Darren Elkins werd binnen een minuut gefinisht via Submission (Armbar). Vervolgens pakte Oliveira hier en daar zijn overwinningen, maar bleven echte grote overwinningen uit. Zijn meest bekende naam die Oliveira versloeg is waarschijnlijk Jeremy Stephens. Mensen als Donald Cerrone, Max Holloway en Cub Swanson waren allemaal te sterk. In zijn voorlaatste gevecht vocht Oliveira tegen Anthony Pettis. Pettis die van een 3-fight losing streak afkwam doorbrak de neerwaartse spiraal tegen Oliveira door de submission specialist te finishen via Guillotine Choke in de derde ronde. In November 2016 maakte Oliveira het heel erg bont door maar liefst 9 lbs te zwaar te verschijnen op de weging tegen Ricardo Lamas. Lamas nam het gevecht ondanks het verschil in gewicht toch aan. Lamas won uiteindelijk in de tweede ronde via Guillotine Choke waardoor Oliveira nu tweemaal achter elkaar verloren heeft. Door de grove gewichtsoverschrijding moet Oliveira nu verplicht van Featherweight naar Lightweight verhuizen.

Comments are closed.

Translate »