breaking news

Charles Jourdain treft Steve Garcia Jr. tijdens UFC evenement op 13 maart 2021

January 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Charles Jourdain treft Steve Garcia Jr. tijdens UFC evenement op 13 maart 2021
UFC
0

Op 13 maart aanstaande keert Charles Jourdain terug in de Octagon. De Canadees kruist die avond de degens met Steve Garcia Jr. die na een tegenvallend debuut op zoek gaat naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie in de Featherweight divisie. MMA Empire wist eerder al te melden dat het gevecht in onderhandeling was. Inmiddels is het nieuws bevestigd.

Charles Jourdain (MMA 10-3-1/UFC 1-2-1) is een Canadese MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Jourdain werd na een overwinning al gecontracteerd door de prestigieuze Canadese TKO organisatie. Jourdain won zijn eerste vier gevechten voor de organisatie allemaal voortijdig waarna hij voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen TJ Laramie. Laramie was via Unanimous Decision te sterk. Jourdain wist echter vervolgens wederom een goede streak neer te zetten van twee gevechten. Hierdoor kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te mogen vechten, ditmaal tegen Alex Morgan. Jourdain versloeg Morgan via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Jourdain zou vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Jesse Ronson. Echter had Ronson een huidinfectie waardoor Jourdain vocht voor de Interim Lightweight titel tegen Damien Lapilus. Jourdain won via KO in de vijfde ronde en maakte op short notice zijn debuut in de UFC tegen Desmond Green. Jourdain verloor de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Jourdain het opnemen tijdens UFC Busan in December 2019 tegen Doo Ho Choi. Jourdain was de grootste underdog op de card, maar pakte via TKO in de tweede ronde de overwinning. Het leverde Jourdain de Performance of the Night bonus op. Jourdain kon zijn overwinning geen goed vervolg geven. In Juni 2020 werd in een competitief gevecht verloren via Split Decision van Andre Fili. Drie maanden later keerde Jourdain alweer terug in de Octagon. Tegenstander Joshua Culibao werd niet verslagen. De partij eindigde onbeslist.

Embed from Getty Images

Steve Garcia Jr. (MMA 11-4/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2013. Garcia kreeg binnen zes maanden al een contract bij Bellator MMA. Daar wist de Amerikaan vijf van in totaal zeven partijen te winnen. Zo werden onder meer Shawn Bunch en Kin Moy verslagen. Verloren werd er van Ricky Turcios en voormalig kampioen Joe Warren. Garcia vocht vervolgens driemaal op een evenement van zijn gym JacksonWink MMA. Garcia won tweemaal en pakte tegen Abel Cullum de titel. Vervolgens deed Garcia mee aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Garcia imponeerde met een overwinning in de eerste ronde via TKO tegen Desmond Torres. Dana White was echter die avond niet erg royaal met UFC contracten waardoor Garcia naast een contract greep. Garcia vocht vervolgens voor de LFA organisatie tegen Jose Mariscal. Mariscal werd via KO in de tweede ronde verslagen. Dit zou Garcia in April 2020 een titelgevecht opleveren, echter kwam de UFC nu alsnog voorbij waardoor hij bij de UFC heeft tekende. Garcia maakte op short notice in Februari 2020 zijn UFC debuut tegen Luis Peña. Garcia verloor via Unanimous Decision. Garcia pakte het gevecht aan in de Lightweight divisie, maar zal zijn UFC carrière vervolgen in de Featherweight divisie. Dat zou in eerste instantie in Augustus 2020 gebeuren tegen Peter Barrett. Echter raakte Garcia geblesseerd en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »